Kas­tel­lin vanha kou­lu­alue uuteen uskoon

Kelvottomaksi vuosia sitten todettu entinen Kastellin yläasteen ja lukion koulualue Aapistiellä joutuu järistyksen kouriin.

Kelvottomaksi vuosia sitten todettu entinen Kastellin yläasteen ja lukion koulualue Aapistiellä joutuu järistyksen kouriin. Kaavamuutoksen mukaan koulurakennukset puretaan ja tilalle rakennetaan useampikerroksia rakennuksia terveys- ja hyvinvointipalveluiden sekä työpaikkakortteliksi.

Yläasteen ja lukion alue muodostaa korttelin länsiosan, jossa kehittäjänä toimii KK-Verve Oy. Oulun kaupunki puolestaan toimii korttelin itäosan kehittäjänä, jossa on suojeltu vanha ala-asteen koulurakennus. Tällä hetkellä koulu on väistötilakäytössä Oulun kouluille. Jossakin vaiheessa sen käyttötarkoitusta on tarkoitus muuttaa.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina aloittaa korttelista osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisen hankkeen. Suunnitteluvaraus päätettiin siirtää yksin KK-Vervelle. Aiemmin viime keväänä mukana varauksessa oli sittemmin pois jättäytynyt Oulun Diakonissalaitoksen säätiö.