Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Kär­sä­mäel­lä lo­pe­tet­tua sutta oli ammuttu muutama päivä aiemmin – poliisi tutkii tör­keä­nä met­säs­tys­ri­kok­se­na

Poliisi lopetti loukkaantuneen suden Kärsämäellä viime torstaina, koska eläimen jalka oli loukkaantunut pahoin.

Kuvituskuva. Kyseinen susi ei liity tapaukseen.
Kuvituskuva. Kyseinen susi ei liity tapaukseen.
Kuva: Lillian Tveit

Poliisi lopetti loukkaantuneen suden Kärsämäellä viime torstaina, koska eläimen jalka oli loukkaantunut pahoin.

Susi toimitettiin Ouluun Ruokaviraston tutkittavaksi. Alustavissa tutkimuksissa on selvinnyt, että sutta oli ammuttu laittomasti muutama päivää ennen kuin poliisi lopetti sen.

Susi oli nuori urossusi. Se oli liikkunut laumassa, jonka reviiri on havainnointipaikalla.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä metsästysrikoksena. Virkavalta pyytää kansalaisilta mahdollisia havaintoja tapahtumaan liittyen eritoten Kärsämäen pohjois- ja itäpuolen alueilta viime viikon maanantaista lähtien.

Tietoja asiasta voi soittaa poliisin erävihjepuhelimeen 050 5343 174 tai Haapajärven poliisiaseman päivystykseen (0295 464 265, tiistaisin ja perjantaisin kello 10–14).

Poliisi ampui suden Onkilammen pohjoispuolella torstaina illalla.

– Muuta ei ollut tehtävissä. Poliisilla on toimivaltuudet lopettaa eläin, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, totesi komisario Mauno Repo Oulun poliisin johtokeskuksesta tehtävän jälkeen.

Suden ahdinko tuli tietoon, kun silminnäkijä huomasi suden jäljet ja ilmoitti niistä poliisille torstaina kello 13 aikaan iltapäivällä. Jälkien perusteella vaikutti siltä, että susi oli loukkaantunut.