Kärp­pien voit­to­put­ki venyi jo yh­dek­sään – Lukko hal­lit­si peliä, mutta Kärpät on­nis­tui maa­lin­teos­sa

Kärpät pilasi vuoden 2011 maailmanmestarimaalivahdin Petri Vehasen paidanjäädytysjuhlat perjantaina Raumalla ottamalla kolme pistettä mukaansa 0–2-lukemin.

Mikko Niemelä (vas.) ja Julius Junttila vastasivat Kärppien maaleista Raumalla.
Mikko Niemelä (vas.) ja Julius Junttila vastasivat Kärppien maaleista Raumalla.
Kuva: Juha Sinisalo

Kärpät pilasi vuoden 2011 maailmanmestarimaalivahdin Petri Vehasen paidanjäädytysjuhlat perjantaina Raumalla ottamalla kolme pistettä mukaansa 0–2-lukemin. Ratkaisu oli viimeistelyssä, sillä Lukko hallitsi peliä, mutta vain Kärpät onnistui maalinteossa. Pelin luonteesta kertovat myös maalivahtien torjunnat: Lukon Lassi Lehtinen 15 ja Kärppien Patrik Rybar 30.

Kärpille jo yhdeksännen peräkkäisen voiton tuottaneen ottelun alku viivästyi peräti puoli tuntia Vehasen seremonioiden takia, mitä voi pitää pelaajia ajatellen kohtuuttoman pitkänä aikana. Ainakin Kärppien pelissä turha odottelu heijastui normaalia selvästi puutuneemman oloisena esityksenä.

– Oli hieno saada olla se joukkue, joka oli mukana Vehasen juhlaillassa. Se oli yksi niistä asioista, joihin me valmistauduimme ennen ottelua, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner tiivisti.

Katso ottelukooste:

Kärpät kasvatti voittoputkensa Liigassa yhdeksän ottelun mittaiseksi ottamalla perjantaina Raumalla 0–2-vierasvoiton Lukon kustannuksella.
Video: Telia

– Vehasen kanssa maailmanmestaruutta voittamassa olleelle kolmikolle Lasse Kukkonen–Janne Pesonen–Mika Pyörälä oli varmasti tunteikas hetki, kun he luovuttivat juhlakalulle meidän lahjamme, Manner jatkoi.

Ottelun avausmaalin laukoi puolustaja Mikko Niemelä pelikellon näyttäessä aikaa 16.47. Niemelä sai kauden neljänteen osumaansa hienon syötön Julius Junttilalta ja otti niin sanotusti tyhjät pois ja latasi tulisen lämärin ohi lukkovahti Lehtisen.

– Meillä oli ensimmäistä kertaa vähän pidempi pyöritys, ja sain hetken pidettyä kiekkoa itselläni. Näin, että Niemelä on tulossa sopivasti vaihdosta ja maltoin odottaa. En edes tiedä, mistä se meni sisään, Junttila selvitti.

Kärpät tekee avausmaalin 0-1 Raumalla Lukkoa vastaan.
Video: Telia

Avauserässä omat tekopaikkansa oli Lukollakin, mutta sen enempää Kristian Pospisilin kuin Eero Elonkaan yritykset eivät riittäneet. Raumalaisittain erän suurin riemunaihe koettiin, kun puolustaja Lukas Klok taklasi kokeneen Jussi Jokisen vaihtoaitioiden väliseen tyhjään tilaan.

Hyvätasoisen ja kovavauhtisen, mutta myös kuuman kiekkoillan toisen maalin viimeisteli Junttila päästyään Lukon puolustajien välistä nokikkain Lehtisen kanssa. Tilanne sai alkunsa Lukon pahasta harhasyötöstä.

– Kaveri syötti suoraan lapaan, ja pääsin polkemaan läpiajoon. Taisi takakarvaaja saada mailaakin nostettua, sillä kiekko vähän karkasi. Maalivahdille siitä tuli kuitenkin paha paikka ja kiekko meni längistä sisään, kertasi Junttila maaliaan.

– Kova peli, missä marginaalit olivat pienet. Lukko oli pelillisesti hiukan parempi ja olisi varmasti ansainnut maalejakin. Rybar oli nyt kuitenkin mies paikallaan, eivätkä raumalaislaukaukset menneet tolppaa lähemmäksi, Manner luonnehti pelin tapahtumia.

Erityistä kiitosta uhrautuvaisuudesta Manner jakoi Aleksi Mäkelälle, joka syöksyi pää edellä kiekon tielle Lukon pelatessa kolmannen erän alussa ylivoimalla.

– Mäkelä sai kiekon poskeensa, verta tuli paljon. Tässä vaiheessa ei osaa vielä sanoa, miten pahasti kävi, Manner sanoi.

– Mäkelän blokkaus kuvasti hyvin meidän sitkeää ja uhrautuvaista puolustuspeliämme, Junttila kiitteli.

Julius Junttila vei Kärpät toisessa erässä 0-2-johtoon.
Video: Telia

Junttilan kahden pisteen ilta

Ottelun ratkaisu:

Kärpät meni avauserässä johtoon Mikko Niemelän lyöntilaukauksella. Juliukset Junttila ja Hermonen tekivät esityön, ja suoraan vaihtoaitiosta hyökkäysalueelle liukunut Niemelä tinttasi laatan takanurkkaan. Toisessa erässä Junttila katkaisi Lukko-hyökkääjän syötön ja viimeisteli loppulukemat 0–2 läpiajosta, vaikka kiekko karkasi juuri ennen harhautusta.

Erikoista:

Ottelun alku myöhästyi puolella tunnilla Lukon monivuotisen maalivahdin Petri Vehasen paidanjäädytysseremonian vuoksi. Tunteikkaassa seremoniassa myös Kärpät muisti Vehasta. Oululaisista tervehdyksen ja lahjan kävivät Vehaselle antamassa myös vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueessa kiekkoilleet Lasse Kukkonen, Mika Pyörälä ja Janne Pesonen.

Seuraavaksi:

Kärpät jatkaa Satakunnan-kiertuettaan lauantaina Porissa.

Illan numero

8

Patrik Rybar pelasi Raumalla kauden kolmannen nollapelinsä. Lisäksi toinen kärppämaalivahti Justus Annunen on pelannut viisi nollapeliä, joten Kärpät on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana tällä kaudella peräti kahdeksan kertaa. Kärpät on päästänyt 21 ottelussa ainoastaan 29 maalia.