Myrsky: Puita kaatui ih­mis­ten päälle Oulussa

JUURI NYT: Raju uk­kos­kuu­ro pyyh­käi­si Oulun yli – kes­kus­tas­sa kadut tul­vi­vat ja puut kat­kei­li­vat, katso kuvat

Kärp­pien uusi tshek­ki­vah­vis­tus mukana har­joi­tuk­sis­sa jo tiis­tai­na – puo­lus­ta­jaa et­si­tään edel­leen

Kärppien uudella vahvistuksella takana paha loukkaantuminen. Jiri Tlusty siirtyy Kärppiin loppukauden kattavalla sopimuksella.

Kai Suikkanen sai lisää kaipaamaansa hyökkäysvoimaa.
Kai Suikkanen sai lisää kaipaamaansa hyökkäysvoimaa.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Alkukauden alakanttiin pelannut Oulun Kärpät pudotti todellisen siirtopommin maanantaina. Melkein 500 NHL-ottelua pelannut 28-vuotias Jiri Tlusty siirtyy Kärppiin loppukauden kattavalla sopimuksella.

Tlusty on tilastojen valossa viime vuosien kovin kiinnitys Liigaan. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho avasi pitkää hankintaprosessia Kalevalle. 

– Tämä oli pitkä prosessi, joka nyt vihdoin toteutui. Käytimme paljon eri ihmisiä, kun selvittelimme sitä, että tällainen siirto on ylipäätään mahdollista. Monet ovat puhuneet varmasti meidän puolesta.

Kärppiä avustivat Tlustyn hankinnassa muun muassa Jussi Jokinen sekä Joni Pitkänen

Tshekkihyökkääjälle tehtiin viime tammikuussa ranneleikkaus, jonka jälkeen mies ei ole pystynyt pelaamaan. Tlusty kävi syksyllä Colorado Avalanchen harjoitusleirillä, mutta ei läpäissyt seuran kunto- ja terveystarkastusta.

– Leikatun ranteen suhteen kaikki on kunnossa ja lääkärit ovat näyttäneet vihreää valoa. Sopimuksessa on myös pykälä siitä, että hänen täytyy läpäistä myös meidän lääkärintarkastus, Aho taustoittaa.

Urallaan 446 NHL-ottelua pelannut ja niissä 177 pistettä tehtaillut Tlusty saapuu Ouluun maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ahon mukaan numerolla 11 Kärpissä pelaava tshekkihyökkääjä on mukana jo joukkueen huomisissa harjoituksissa.

Uuden vahvistuksen lisäksi Aholla on muitakin positiivisia uutisia kokoonpanorintamalta.

John Albert ja Toni Kähkönen palaavat kokoonpanoon ensi viikolla. Voi olla, että saamme sitä seuraavalla viikolla Saku Mäenalasen ja Sami Anttilan takaisin.

Joukkue ei urheilutoimenjohtajan mukaan ole vielä valmis ja lisävahvistusta haetaan edelleen.

– Yksi puolustaja on vielä haussa, Aho vahvistaa.