Tilaajille

Kärp­pien unoh­de­tun jouk­kueen eri­koi­nen tarina – tal­koil­la pe­lan­neet työn san­ka­rit nos­ti­vat seuran kon­kurs­sin jälkeen 2. di­vi­sioo­nan syö­ve­reis­tä pin­nal­le: "Jätkät ajat­te­li­vat, että hommaa ei jätetä tähän"

Kaudella 1994–1995 Kärppien pelaajat, toimihenkilöt ja seurajohto käänsivät nöyryytetyn seuran kurssin toimintaympäristössä, jota on tänä päivänä lähes mahdoton uskoa todeksi.

Kuten niin monet jääkiekkoilun tarinat, myös tämä alkaa Kalervo Kummolasta. Kauden 1993–1994 jälkimainingeissa Kärpät-46:n puheenjohtaja Heikki Matikainen kuunteli puhelimesta Jääkiekkoliiton silloisen varapuheenjohtajan Kummolan monologia, jonka viesti oli yksiselitteinen. Kärppien 1. divisioonapaikkaa hallinnoineen Kärpät HT:n konkurssi tarkoitti, että edustusjoukkue pudotettiin sarjaporrasta alemmas.

2. divisioonan pohjoislohkoon, jossa Kärpät kohtaisi tulevan syyskauden aikana muun muassa Kuhmon Kivan, Suomussalmen Palloseuran, Kuusamon Pallo-Karhut, Kajaanin Hokin, Iisalmen Peli-Karhut ja Kiimingin Kiekko-Pojat.