Kärp­pien run­ko­puo­lus­ta­ja Ha­kan­pään ura jatkuu Ana­hei­mis­sa: "Kär­pis­sä olen saanut kasvaa niin ih­mi­se­nä kuin jää­kiek­koi­li­ja­na"

Kärppien monivuotinen runkopuolustaja Jani Hakanpää jatkaa uraansa odotetusti Pohjois-Amerikassa.

Jani Hakanpään matka jatkuu Oulusta Kalifornian auringon alle.
Jani Hakanpään matka jatkuu Oulusta Kalifornian auringon alle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärppien monivuotinen runkopuolustaja Jani Hakanpää jatkaa uraansa odotetusti Pohjois-Amerikassa. NHL-seura Anaheim Ducks julkisti keskiviikkoiltana Suomen aikaa Hakanpään yksivuotisen sopimuksen.

St. Louis Blues varasi Hakanpään vuonna 2010 neljännellä kierroksella, mutta seura menetti puolustajan pelaajaoikeudet kesäkuun lopussa.

Hakanpää tähysi paikkaa NHL:stä jo Kärppien mestaruuskevään 2018 jälkeen, mutta puolustaja ei saanut St. Louisilta tarjousta, jonka hän olisi halunnut hyväksyä.

Vaikka ovi NHL:ään ei tuolloin vielä avautunut, ei Hakanpään tarvinnut katua ratkaisuaan. Puolustaja oli voittamassa Kärppien kanssa hopeaa ja päätti kautensa ikimuistoisella tavalla Leijonien kanssa Slovakian MM-kisoissa. Korkealla tasolla ottelusta toiseen pelannut Hakanpää kuului maailmanmestarijoukkueen avainpelaajiin.

Nyt Hakanpäällä on kaikki eväät läpimurtoon myös NHL-tasolla.

Jani Hakanpää kommentoi siirtoaan tuoreeltaan Instagram-tilillään, jossa hän kiitti Kärppiä ja oululaisia kuluneista vuosista.