Kärp­pien Pul­ju­jär­ven ran­ne­lau­kaus lauloi voiton ar­voi­ses­ti Kou­vo­las­sa, Justus Annunen en­nä­tys­vi­rees­sä – katso huip­pu­het­ket

Kärppien 19-vuotias maalivahti Justus Annunen jatkoi puhdasta sarjaansa Kouvolassa. Neljäs peräkkäinen nollapeli ei tullut helpolla.

Kultakypärä Jesse Puljujärvi iski lauantaina kauden seitsemännen osumansa Liigassa.
Kultakypärä Jesse Puljujärvi iski lauantaina kauden seitsemännen osumansa Liigassa.
Kuva: Johannes Wiehn

Kärppien 19-vuotias maalivahti Justus Annunen jatkoi puhdasta sarjaansa Kouvolassa. Neljäs peräkkäinen nollapeli ei tullut helpolla. 

KooKoo oli pelissä enimmän aikaa kuskin paikalla, mutta taipui lopulta 0–1 (0–0, 0–1, 0–0).

Annusen nollapelit ovat syntyneet vajaan kuukauden kuluessa. Putki alkoi Raksilassa Ilvestä vastaan. Vieraissa Annunen on pitänyt nollilla SaiPan, Jukurit ja nyt KooKoon. Nollaputkella on yhteiskestoa jo 256 minuuttia ja 28 sekuntia.

Annunen siirsi lauantaina Veini Vehviläisen sivuun Kärppien ennätyskirjoista ja hänellä on enää kolme minuuttia matkaa Kimmo Lecklinin liigaennätykseen.

– Ihan hyvältä tuntuu. Joukkue on pelannut tosi hyvin. Kaikki tekee puolustuksessa oikeita juttuja koko ajan. Ja jos joku tekee virheen, joku toinen paikkaa sen, Annunen kehui saamaansa apua.

Annunen ja slovakialainen Patrik Rybar ovat vuorotelleet kärppämaalin suulla. Molemmilla on Liigassa seitsemän pelattua ottelua.

– Ainahan sitä pelaisi mahdollisimman paljon, mutta pelataan silloin kuin valmentaja sanoo. Sehän kerrotaan ennen peliä, Annunen totesi yhtä eleettömästi kuin torjui kaikki KooKoon yritykset.

Maalivahti piti lauantainakin näkemästään kaukalossa. Viisikot puolustivat ihailtavan tiiviisti varsinkin turvatessaan maalin johtoasemaa.

– Pystyimme pelaaman joukkueena jämäkän 60-minuuttisen. Omaan peliin ei voi olla ikinä täysin tyytyväinen. Aina voi parantaa ja ottaa joitain irtokiekkoja pois, Annunen sanoi.

Katso videolta huippuhetket!

Kärpillä oli käynnistysvaikeuksia. Tai paremminkin KooKoo pakotti vieraansa ottavaksi osapuoleksi viiden pelin voittoputken tuomalla itseluottamuksella. Kärpillä oli omana lastinaan kaksi peräkkäistä tappiota yliajalle venyneistä otteluista.

– Meillä oli alla kolme (CHL-ottelu Skellefteå vastaan ja liigatappiot Tapparalle sekä HIFK:lle) katkeraa tulosta, vaikka olemme pelanneet hyvin. Tänään KooKoo oli parempi ja näimme kolikon toisen puolen. Onni oli meidän puolella, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi.

Kun KooKoo ei saanut aikaan tärkeää avausmaalia lukuisista hyvistä paikoista huolimatta yli 4 400 katsojan riemuksi, otti Kärppien ykköskenttä ja Jesse Puljujärvi aloitteen haltuunsa. Ykköskentän vastuu kasvoi ja vaihdot pitenivät mitä kauemmin ottelu eteni maalittomana.

Toisen erän puolivälissä Puljujärven salamannopea rannelaukaus oli liikaa Annusen lailla huippupelin torjuneelle norjalaiselle Henrik Haukelandille. Juho Lammikko siirsi kiekon siniviivalta Puljujärvelle, joka jatkoi pystysyötön melkein suoraan syötöstä maalin etukulmaan.

– Ykköskenttä kantaa tällä hetkellä joukkuetta, mutta muutkin taistelevat erinomaisesti, Manner kehui.

– Kärppien ykköskentällä on spesiaalitaitoja ja Justus pelasi erinomaisen ottelun, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas myötäili.

Toisen erän lopussa Kärpät sai hyvän tilaisuuden lisätä johtoa. KooKoon puolustaja Oskari Manninen kaatoi läpiajoa yrittäneen Julius Junttilan. Viikolla kasvattajaseuransa paitaan palannut Junttilan epäonnistui kuitenkin ponnettoman näköisessä rangaistuslaukauksessaan.

– Joukkueen ilme ja tekeminen olivat laadukasta. Pystyimme haastamaan Euroopan huippujoukkueen, Ahokas tiivisti.

Kotijoukkue olisi ansainnut paremman tuloksen.

– Viimeistelystä se jäi tänään kiinni. Sitä pitää kehittää, mutta olen erittäin ylpeä siitä, miten joukkue tänään taisteli, Ahokas sanoi.