Kärp­pien Aleksi Mäkelän kausi ohi – Manner ei näe tar­vet­ta sent­te­ri­vah­vis­tuk­sel­le

Kärpät palasi maanantaina olympiatauolta harjoituksiin ennen huomista KooKoo-peliä.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner palasi olympiareissulta Raksilaan. Arkistokuva.
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner palasi olympiareissulta Raksilaan. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Kärpät palasi maanantaina olympiatauolta harjoituksiin ennen huomista KooKoo-peliä. Joukkue pystyi harjoittelemaan pitkästä aikaa lähes täydellä kokoonpanolla, sillä myös olympialaisiin osallistuneet Lasse Kukkonen, Julius Junttila ja Miika Koivisto olivat Kärppien harjoitusvahvuudessa.

Mukana oli myös Kärppien tuorein hankinta Kristian Vesalainen, joka liittyi joukkueeseen maanantaiaamuna.

– Aamulla yhteisessä palaverissa esittelimme kaverin joukkueelle ja totesimme olemassa olevat faktat. Saamme Vesalaisen myötä luisteluvoimaa ja varamiehen kärkiketjuihin, jos sieltä joku loukkaantuu, Etelä-Koreasta palannut Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi.

Vesalainen luisteli harjoituksissa yhdessä Rasmus Kuparin ja Otto Karvisen kanssa. Tulokas on sijoitettu myös Kärppien kakkosylivoimaan pakkopelissä.

Vesalaisen siirto Ouluun tapahtui pelaajan itsensä mukaan varsin nopealla aikataululla. Laitahyökkääjä kertoo kuulleensa tällaisesta mahdollisuudesta ensimmäisen kerran pari päivää ennen siirron julkistamista.

– Enpä ajatellut syksyllä, että kausi päättyy Oulussa. Asiat etenivät nopeasti.

Uudesta ketjustaan Vesalainen oli mielissään, sillä Kupari on tuttu jo nuorisomaajoukkueista.

– Rasmus on hyvä kaveri, jonka tiedän hyvin jo entuudestaan. Hänen kanssaan on helppo pelata, Vesalainen kehui.

Mäkelän kausi ohi, uusille miehille takaportti vielä raollaan

Alkukuusta loukkaantuneen puolustaja Aleksi Mäkelän tilanteessa ei ole edetty parempaan suuntaan. Kärpät kertoi 13. helmikuuta Mäkelän huilaavan 4–6 viikkoa. Ennuste ei ole tästä ainakaan kirkastunut.

– Mäkelän kausi on näillä näkymin ohi, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi.

Liigan siirtotakarajaan on aikaa enää pari päivää. Kärpät ei hanki vahvistuksia puolustukseen eikä maalivahtiosastolle, mutta hyökkäykseen ovi on vielä raollaan.

– Katsotaan nyt huominen liigakierros ja mietitään sitten, mikä tilanne on. Aktiivista hakua ei ole kuitenkaan päällä, Aho totesi.

Monet ovat pitäneet etenkin oululaisten sentterikalustoa riskialttiina kevään pudotuspeleihin. Keskikaistalla ei ole särkymävaraa juuri ollenkaan.

Päävalmentaja Manner ei allekirjoita täysin väitettä.

– En näe tällä hetkellä tarvetta uudelle sentterille. Jasse Ikonen ja Jyri Junnila pystyvät pelaamaan keskellä tarvittaessa.