Kärp­pä­vah­ti Patrik Rybar alusti ou­lu­lais­ten voit­to­maa­lin – "Jos valita saa, otan syöt­tö­pis­tet­tä mie­luum­min nol­la­pe­lin", katso ot­te­lu­koos­te

Voittomaalin alustanut Patrik Rybar saalisti jo kauden neljännen syöttöpisteensä.

Mika Pyörälä aiheutti harmaita hiuksia David Bernhardtille (oik.) ja muulle SaiPan pakistolle. Hyökkääjän maalivainu oli jälleen kohdallaan, kun hän viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2–3-osuman.
Mika Pyörälä aiheutti harmaita hiuksia David Bernhardtille (oik.) ja muulle SaiPan pakistolle. Hyökkääjän maalivainu oli jälleen kohdallaan, kun hän viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2–3-osuman.
Kuva: Kai Skyttä

Voittomaalin alustanut Patrik Rybar saalisti jo kauden neljännen syöttöpisteensä.

Liiga, SaiPa–Kärpät 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

Joku saattaisi olla huolissaan, kun Kärppien kauden luottomaalivahdeista toinen eli Justus Annunen on sivussa loukkaantuneena.

Neljä nollapeliä Liigassa torjunut Patrik Rybar joutuu tällä hetkellä urakoimaan peräkkäisinäkin pelipäivinä, mutta se ei tunnu slovakialaista haittaavan. Kun Lappeenrannan Kisapuistossa ei tuntunut perjantaina löytyvän ratkaisevaa pelintekijää avaavaa syöttöä antamaan, Rybar kuittasi illan voittomaalista kauden neljännen syöttöpisteensä.

– Jos valita saa, otan syöttöpistettä mieluummin nollapelin. Nythän minulla on tosin kahden pelin pisteputki päällä, Rybar naurahti.

– Annunen on sivussa lihasvamman takia, mutta tuskin hän pitkään joutuu huilaamaan, vakuutteli Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

Katso kooste ottelusta:

Kärpät matkasi perjantai-illaksi Lappeenrantaan ja kohtasi vierasottelussa SaiPan.
Video: Telia

Kärppien tehomiehet 5–2-vierasvoitossa olivat pistepörssivoittoa jahtaava Jesse Puljujärvi (2+1) ja toinen laitahyökkääjä Julius Junttila (1+2).

– Toivoin, että Kärpät olisi tullut peliin ylimielisenä. Ei tullut, kuittasi SaiPa-luotsi Tero Lehterä.

SaiPa sai pisteet rehellisyydestä. Janne Ruippo kuulutti otteluun myydyn 3206 pääsylippua, mutta katsojamäärän olevan hieman reilut 2000 henkeä.

Kisapuistossa mentiin kaksi erää tilastojen vastaisesti. Kärpät oli peliin lähdettäessä kauden ylivoimaisesti paras alivoimajoukkue (maalit alivoimapelissä 1–16) ja SaiPa tilaston jumbo eli 15:s (1–49), vaikka molemmille oli kertynyt liki minuutilleen saman verran eli noin 265 minuuttia alivoimapeliä.

Kärpät hukkasi pelin kolme ensimmäistä ylivoimamahdollisuuttaan, kunnes kauden kuudennen maalinsa tehnyt Michal Kristof viimeisteli pakkopelissä 55. minuutilla johtolukemiksi 4–2.

SaiPa teki maalin molemmista Kärppien (Jari Sailio ja Ludwig Byström) tarjoamista ylivoimapaikoista, joten lappeenrantalaisjoukkueesta tuli kauden ensimmäinen Kärppiä ottelussa sataprosenttisesti pakkopelissä rokottanut vastustaja.

– Lämmitti mieltä nähdä Puljujärven löytävän maalinteon punaisen langan, mutta yhtä lailla lämmitti myös Kristofin ylivoimamaali, koska saimme ylivoimaonnistumisen sillekin viisikolle, Manner painotti.

Voittomaalin laukoi Rybarin nopeasti avaamasta vastahyökkäyksestä Mika Pyörälä. Ensimmäisen vedon tilanteessa tosin laukoi Puljujärvi, jonka laukauksen paluukiekon Pyörälä pääsi käytännössä sijoittamaan tyhjään maaliin.

Rybarille kertyi vain 16 torjuntaa, mutta kahden ensi erän torjuntoihin sisältyi todellisia pelastuksia.

– Ei minulle ole ongelma pelata peräkkäisinä päivinä. Olinhan viime kaudella Pohjois-Amerikassa sarjassa (AHL, Grand Rapids Griffins), missä pelataan kolmena päivänä peräkkäin ja matkustetaankin siinä välissä aika paljon.

Rybar tiedusteli Kärpistä Kristofilta ennen sopimuksen allekirjoittamista, mutta joukkueen runsaaseen lentämiseen hän yllättyi.

– En voi sanoa pitäväni lentämisestä, mutta olen kuitenkin ryhtynyt keräämään Finnairin lentopisteitä, Rybar hymähti.

Kärpät peluutti seitsemää puolustajaa, vaikka Jakub Krejcik ja Shaun Heshka ovatkin sivussa. Aleksi Mäkelä (0+2) tuplasi kauden tehopisteensä kahdella syöttömerkinnällään.

Kärpät löysi tehokkuuden päätöserässä

Peli paketissa

Ottelun ratkaisu:

Lappeenrannassa edettiin tasatahtiin aina kolmannen erän puoliväliin asti, kunnes Kärpät siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Mika Pyörälän maalilla. Michal Kristof lisäsi etumatkaa ylivoimamaalillaan, ja Jesse Puljujärvi sinetöi Kärpille täydet kolme pistettä illan toisellaan pari minuuttia ennen päätössummeria.

Alivoima takkusi:

Koko kauden Liigan alivoimatilastojen kärkipaikalla keikkuneiden oululaisten alivoimaprosentti oli SaiPan vieraana pyöreä nolla, kun kotijoukkue rokotti pikkupetoja molemmilla ylivoimatilaisuuksillaan. Kerta oli ensimmäinen kuluvalla kaudella.

Perjantai-illan muut kamppailut

HIFK–KooKoo 4–0

Jukurit–Lukko 1–3

Tappara–Ilves ja. 1–2

Ässät–KalPa 3–4