Kärp­pä­kas­vat­ti Arttu Ruot­sa­lai­nen jatkoi vahvaa menoaan NHL-jäil­lä, pom­mit­ti Tuukka Raskin vaih­toon ko­meal­la ran­ne­lau­kauk­sel­la

Arttu Ruotsalainen on päässyt hyvin NHL-vauhtiin.
Arttu Ruotsalainen on päässyt hyvin NHL-vauhtiin.
Kuva: Pekka Peura

Kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen jatkoi yön NHL-kierroksella vahvaa menoaan, kun suomalaisen edustama Buffalo Sabres kukisti Boston Bruinsin maalein 6–4.

Ruotsalainen vastasi Buffalon 4–1-osumasta napakalla rannelaukauksellaan. Hän on koonnut pelaamassaan yhdeksässä NHL-ottelussa neljä maalia.

Buffalon voiton takuumiehenä oli hattutempun viimeistellyt kanadalaishyökkääjä Sam Reinhart. Bostonin maalilla torjunut Tuukka Rask komennettiin vaihtoon Ruotsalaisen osuman jälkeen.

Suomalaiset olivat näkyvässä roolissa myös Chicago Blackhawksin ja Nashville Predatorsin välisessä kamppailussa. Nashvillen Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen nappasivat kumpikin syöttöpisteen 1–3-voitossa. Nashvillen Erik Haula puolestaan sinetöi maalillaan voittolukemat.

Myös Montreal Canadiensia edustava Joel Armia onnistui maalinteossa, kun Montreal taipui Calgary Flamesille maalein 4–2.