Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Ruotsi paketoi käy­tän­nös­sä Suomen tur­nauk­sen – Gran­lund yk­kös­pe­laa­ja

Mikael Granlund nousi Sumen parhaaksi pelaajaksi Ruotsi-ottelussa.

Suomen jatkomahdollisuudet ovat enää lähinnä teoreettiset.
Suomen jatkomahdollisuudet ovat enää lähinnä teoreettiset.
Suomen jatkomahdollisuudet ovat enää lähinnä teoreettiset.
Kuva: Mauri Ratilainen/Compic

Suomi hävisi Ruotsille 2-0 World Cupin alkusarjan ottelussa. Tappio jätti Suomen jatkomahdollisuudet lähinnä teoreettiselle tasolle.  

Ville Pokka KK

Virheitä tuli ajoittain, mutta kokonaisuutena nosti tasoaan. Pelasi hyvin hyökkäyspäässä tekemällä muun muassa oikea-aikaisia nousuja maalille. Pakkiparin vaihtuminen saattoi piristää Pokkaa. Rooli jäi kokonaisuutena pieneksi.

Sebastian Aho KK

Selkeä tason nosto edelliseen peliin nähden. Aho oli hyvä kentän kaikilla alueilla. Pysyi hyvin kiekossa ja pystyi luomaan peliä edistäviä ratkaisuja juonikkuudellaan ja peliälyllään. Kiekko pysyi lavassa, eikä minkäänlaista hätiköintiä esiintynyt. Ei saanut kuitenkaan tulosta aikaan maalien muodossa.

Joonas Donskoi  K

Donskoilla ei ollut paras päivä. Sai aikaan laukauksia kohti maalia, mutta oli muuten vaikeuksissa. Seurasi Ruotsin 1-0-maalia aitiopaikalta. Kolmanteen erään Donskoi siirrettiin Lehterän ketjuun.

Mikael Granlund KKK

Suomen paras pelaaja. Haastoi kiekollisena rohkeasti ja sai hankittua siten Suomelle ylivoimaa. Hyvää pelaamista myös puolustussuuntaan. Todellinen leijonasydän, mutta yhteistyö Donskoin ja Mikko Koivun kanssa ei toimi aivan niin hyvin kuin voisi olettaa toimivan.                                                                                                                                                                                   

Jussi Jokinen KK

Monen muun tapaan myös Jokinen paransi edelliseen peliin nähden. Vaikkei ole kaukalon nopeimpia pelaajia, pystyy kompensoimaan paljon peliälyllään ja on sen takia usein oikein sijoittunut. Vahvaa päätypelaamista sekä raatamista alivoimalla. Jokinen on Suomen peruskallio. 

Lauri Marjamäki KK

Teki otteluun pientä hienosäätöä pelaajistoon ja puolustuspelaamiseen. Reagoi myös pelin sisällä siirtämällä Donskoi pois Koivun kentästä kolmanteen erään. Korosti ennen turnausta, kuinka tärkeää on pitää tarkkaan mietityt ketjut koossa läpi turnauksen. Kaikki ketjut muuttuivat.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen. Seuraavan kerran Suomi pelaa torstaina Venäjää vastaan.