Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Oh­ta­maal­le ja Mik­ko­lal­le pahat virheet Sak­sa-tap­pios­sa

Suomi hävisi alkulohkon viimeisessä pelissään Saksalle maalein 2-4. Tappio sinetöi Leijonien kakkospaikan alkulohkossa.

Atte Ohtamaalla (oik.) oli iso rooli kahdessa Saksan maalissa. Miika Koivisto (vas.) on suorittanut tasaisesti läpi turnauksen.
Atte Ohtamaalla (oik.) oli iso rooli kahdessa Saksan maalissa. Miika Koivisto (vas.) on suorittanut tasaisesti läpi turnauksen.
Kuva: MARTIN DIVISEK

Suomi hävisi alkulohkon viimeisessä pelissään Saksalle maalein 2-4. Tappio sinetöi Leijonien kakkospaikan alkulohkossa.

Oululaistaustaiset puolustajat Atte Ohtamaa ja Niko Mikkola ovat pelanneet kelpo kisat, mutta tärkeässä Saksa-pelissä molemmat sortuivat kohtalokkaaseen virheeseen.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppä- ja oululaistaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

50 Miika Koivisto KK

Tasainen vastuu läpi turnauksen, tasainen suoritus läpi turnauksen. Välillä hieman myöhässä puolustuspäässä, mutta ajoitukset hyökkäyssuuntaan virheettömiä lähes poikkeuksetta. Ei pystynyt peittämään poikittaissyöttöä Saksan kolmannessa maalissa. Yhteispeli Jani Hakanpään kanssa toimii.

58 Jani Hakanpää KK

Hakanpää oli osallisena ottelun ehkäpä eriskummallisimmassa tilanteessa, kun saksalainen lähti jäähylle puhtaasta taklauksesta isokokoiseen puolustajaan. Hakanpää pelasi kohtuullisen hyvän pelin. Ei edes yritä vetää mitään kaneja hatusta, vaan pelaa perusvarmaa peliä, jonka osaisi vaikka unissaan.

55 Atte Ohtamaa K

Ohtamaalla oli iso rooli kahdessa Saksan maalissa. Ensimmäisessä takaiskussa hieman hätäinen purku keskialueelle vähän vaikeasta paikasta, josta Saksa sitten rakensi maalinsa. Olisi voinut myös levittää pakkiparilleen. Saksan voittomaaliksi jäänyttä kolmatta osumaa Ohtamaa seurasi jäähyaitiosta otettuaan tyhmän pikkukakkosen.

65 Sakari Manninen KK

Manninen paransi hieman edellisestä pelistä, kuten koko kakkosketju. Voitti aloituksista keskimäärin kaksi kolmesta. Se ei kuitenkaan tuottanut mitään tulostaululle, ja nyt Mannisella ja kumppaneilla on mennyt jo muutama peli kiikaritehoilla. Seuraavassa pelissä pitäisi tulla taas onnistumisia. Saksa-peli jäi ketjun hyökkääjiltä kaksi maalia miinukselle.

70 Niko Mikkola K

Pari hienoa nousua kiekollisena, pari pahaa kiekonmenetystä omassa päässä. Saksan toisessa maalissa pelasi kiekon todella löperösti paineettomasta tilanteesta oman maalin takaa. Sen jälkeen Saksa värkkäsi toisen maalinsa. Lopussa Saksan tähtihyökkääjä Leon Draisaitl pääsi yrittämään maalia vapaasti Kevin Lankisen nenän edestä Mikkolan vahtivuorolla.

Suomi pelaa seuraavan kerran torstaina puolivälieräottelussa. Leijonien vastustaja on Venäjä, Tshekki tai Ruotsi. Vastustaja ja pelin alkamisaika selviävät myöhemmin tiistain aikana.