Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Man­ni­nen ja Mikkola poh­jus­ti­vat Kaapo Kakon hat­tu­tem­pun Lei­jo­nien Slo­va­kia-voi­tos­sa

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppä- ja oululaistaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Suomi otti upean taisteluvoiton jääkiekon MM-kisoissa isäntämaa Slovakiasta Turun ihmepojan Kaapo Kakon hattutempun siivittämänä. 

Kakolle loistavaa tukea antoi ketjukaveri Sakari Manninen, joka kirjautti Slovakia-otttelussa kaksi syöttöpistettä. Toinen onnistuja oli kiiminkiläislähtöinen puolustaja Niko Mikkola, joka kasvatti pistesaldoaan parilla tehopisteellä. 

Lue myös: Päävalmentajakin hämmästyi Kakon suorituksesta

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppä- ja oululaistaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen. 

35 Veini Vehviläinen –

Jälleen luukkuvahtina. 

50 Miika Koivisto KK

Koiviston vahvuudet eivät ole puolustuspäässä. Eilen kanadalaiset menivät jo monta kertaa heittämällä ohi ja saman tekivät lauantaina myös liukkaat slovakit useamman kerran. Kiekollisen pelin vahvuuksia pitää saada vielä enemmän esille tulevissa peleissä. Koiviston kokonaisuus jää helposti negatiivisen puolelle, jos hän ei saa omia vahvuuksiaan näkymään kaukalossa. 

58 Jani Hakanpää KKK

Vakuuttavaa pelaamista molemmissa päissä kenttää. Hakanpää oli somenimensä mukaisesti kirjaimellisesti oman pään luuta Kevin Lankisen maalin edessä. Hyökkäyspäässäkin Hakanpää pääsi Slovakiaa vastaan yllättävän hyvin esiin. Toimitti kiekon monet kerrat varmasti siniviivalta maalille. Erittäin tärkeä puolustaja Leijonille MM-turnauksessa. 

55 Atte Ohtamaa KK

Ohtamaa vakuutti ennen peliä ottavansa seurakaveri Michal Kristofia vähän kovempaa kuin muita, mutta heti ottelun alussa Ohtamaalle oli käydä paha kömmähdys, kun juuri Kristof unohtui selän taakse Suomen maalin eteen aivan yksinään. Kärppäkapteeni otti avauserässä vielä vähän kyseenalaisen jäähyn, ja ylivoiman jälkihöyryissä Slovakia onnistui maalinteossa. 

Kaapo Kakko (vas.) ja Sakari Manninen tuulettamassa Suomen maalia.
Kaapo Kakko (vas.) ja Sakari Manninen tuulettamassa Suomen maalia.
Kuva: MARTIN DIVISEK

65 Sakari Manninen KKK

Loistava tukipelaaja nuorelle Kaapo Kakolle, mutta samalla Kakon takia Mannisen oma kiekollinen peli jää hieman normaalia vaatimattomammaksi. Osoittanut kuitenkin, että pystyy hoitamaan hyvin nykyisen roolinsakin. Erikoistilanteissa Manninen nousi ehkä eniten esiin. Kaksi syöttöpistettä Kakon maaleihin on tuloksellisesti aivan kelpo suoritus. Vielä kun Manninen saisi oman maalitilinsäkin avattua. 

70 Niko Mikkola KKK

Avauserässä Mikkolalla oli paikka avata maalitilinsä turnauksessa, mutta Slovakian maalivahdin hanska heilahti siniviivalämärin eteen. Kiimingin kasvatti sai kuitenkin pistetilinsä auki, kun hän suti Mannisen aloitusvoiton Kakolle, joka tälläsi pelivälineen maaliin. Kolmannessa erässä ennen Kakon illan toista maalia Mikkola piti kiekon hienosti hyökkäysalueella, jotta Turun ihmepoika pääsi tekemään tuhojaan. Pääsääntöisesti myös hyvää ja helpon näköistä puolustuspelaamista, joskin Slovakian toisessa maalissa oli hieman pulassa. Ilta oli vahvasti plusmerkkinen. 

Suomi pelaa seuraavan kerran maanantaina. Kello 17:15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Yhdysvallat.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma.