Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Kar­ja­la-tur­naus ei pa­ran­ta­nut Pul­ju­jär­ven NHL-mah­dol­li­suuk­sia – Man­ni­nen ja Lam­mik­ko Lei­jo­nien hyök­käys­pään on­nis­tu­jia

Suomi paketoi kotiturnauksensa Helsingissä isänpäivän Ruotsi-voitolla lukemin 2-1.

Loistavan ottelun pelannut maalivahti Harri Säteri keräsi ottelun jälkeen ansaitut onnittelut joukkuekavereiltaan. Kuvassa onnitteluvuorossa on hyökkääjä Harri Pesonen. Kärppäpelaajista Mikko Niemelä on kehunsa jo antanut, Juho Lammikko odottaa vielä vuoroaan. NHL-vuosien jälkeen Oulun Kärppiin palannuut Jesse Puljujärvi ei voi olla täysin tyytyväinen Helsingin-turnaukseen. Arkistokuva.
Loistavan ottelun pelannut maalivahti Harri Säteri keräsi ottelun jälkeen ansaitut onnittelut joukkuekavereiltaan. Kuvassa onnitteluvuorossa on hyökkääjä Harri Pesonen. Kärppäpelaajista Mikko Niemelä on kehunsa jo antanut, Juho Lammikko odottaa vielä vuoroaan.
Loistavan ottelun pelannut maalivahti Harri Säteri keräsi ottelun jälkeen ansaitut onnittelut joukkuekavereiltaan. Kuvassa onnitteluvuorossa on hyökkääjä Harri Pesonen. Kärppäpelaajista Mikko Niemelä on kehunsa jo antanut, Juho Lammikko odottaa vielä vuoroaan.
Kuva: Jussi Nukari

Suomi paketoi kotiturnauksensa Helsingissä isänpäivän Ruotsi-voitolla lukemin 2–1. Suomen maaleista vastasivat ensimmäisessä erässä osunut puolustaja Mikko Lehtonen sekä toisessa erässä voittomaalin viimeistellyt Miro Aaltonen.

Kärppätaustaiset pelaajat olivat sunnuntain pelissä harmaata massaa eivätkä erottuneet juuri hyvässä tai pahassa. Kärppäbarometri katsastaakin turnauksen päätteeksi oululaistaustaisten pelaajien otteita koko turnauksen mittakaavassa.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille.

2 Ville Pokka KKK
Pokka oli Karjala-turnauksessa kokonaisuutena Suomen paras puolustaja yhdessä Mikko Lehtosen kanssa. Ruotsi-pelissäkin torniolainen oli jäällä jälleen tiukoissa paikoissa pelaten muun muassa pelin lopussa pitkät minuutit maalin johtoa puolustettaessa. Maajoukkuepelejä on luvassa varmasti lisää tällä kaudella, sillä Pokka ei petä ja kuuluu Leijonien vakiokalustoon.

28 Mikko Niemelä KK
Debyyttiturnauksesta jäi positiivinen maku, sillä Niemelä osoitti pystyvänsä pelaamaan EHT-tasolla. Molemmat viikonlopun pelit pelannut kärppäpuolustaja sai karistettua jännityksen ensimmäisessä pelissään lauantaina ja sunnuntain Ruotsi-pelissä nähtiin jo muun muassa tuttuja rohkeita nousujakin. Sai melkein myös pistetilinsä auki maajoukkueessa, sillä Sakari Mannisen lopulta tolppaan osuneen kudin upotessa Niemelälle olisi kirjattu kakkossyöttö.

NHL-vuosien jälkeen Oulun Kärppiin palannuut Jesse Puljujärvi ei voi olla täysin tyytyväinen Helsingin-turnaukseen. Arkistokuva.
NHL-vuosien jälkeen Oulun Kärppiin palannuut Jesse Puljujärvi ei voi olla täysin tyytyväinen Helsingin-turnaukseen. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

39 Jesse Puljujärvi KK
Puljujärvi ei voi olla täysin tyytyväinen suoritukseensa Helsingissä. Torniolainen oli kyllä energinen läpi viikonvaihteen, mutta yhteispeli ei aivan loksahtanut ketjun kanssa kohdalleen missään vaiheessa. Jäi lopulta maaleitta isosta roolistaan huolimatta. Ruotsi-pelissä olisi ollut paikat avata maalitili, mutta ketjukaverit eivät pelanneet parissakaan hyvässä paikassa kiekkoa lopulta Puljujärvelle. Turnaus ei ainakaan parantanut Puljujärven mahdollisuuksia siirtyä NHL:ään vielä tällä kaudella. Aikaa on enää tasan kolme viikkoa.

65 Sakari Manninen KKK
Suomen ehdottomia ykköspelaajia turnauksessa, vaikka Ruotsi-peli olikin Manniselta kenties turnauksen heikoin. Otteissa näkyi jo pieni turnausväsymys. Valmennuksen tärkeimpiä luottopelaajia ja paikka kevään MM-kisoissa on Helsingissä jalkeilla olleesta joukkueesta yksi varmimmista.

91 Juho Lammikko KKK
Lammikon suorituksia turnauksessa ei voi arvioida pistepörssin kautta. Alkukaudella liigakaukaloissa hyökkäyspään kykynsä todistanut porilainen oli barometrin pelaajista kenties kaikkein tasaisin suorittaja. Ei päässyt yhdessäkään pelissä hyökkäävään rooliin, vaikka olisi sellaisen ansainnut. Sanoi jo ennen turnausta hoitavansa roolin kuin roolin ja pelasi sanojensa mukaisesti. Vaikea kuvitella, mitä olisi voinut tehdä kovin paljon paremmin.

Suomi pelaa seuraavan kerran joulukuussa Venäjän EHT-turnauksessa.

Lue myös: Leijonat kukisti Ruotsin tiukassa isänpäiväklassikossa –  Jalonen: "Loppua kohti pelasimme joukkueena tasalaatuisesti"