Kär­pis­sä lois­ta­neel­le Ville Les­ki­sel­le läh­tö­pas­sit Fär­jes­ta­dis­ta – ”Hän on re­hel­li­ses­ti sa­not­tu­na liian kallis"

Kolmella edellisellä kaudella Kärppien riveissä loistanut hyökkääjä Ville Leskinen ei jatka Ruotsin pääsarjan Färjestad BK:ssa, jonne hän siirtyi täksi kaudeksi.

Ville Leskinen kantoi viime kaudella kultaista kypärää Kärpissä.
Ville Leskinen kantoi viime kaudella kultaista kypärää Kärpissä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kolmella edellisellä kaudella Kärppien riveissä loistanut hyökkääjä Ville Leskinen ei jatka Ruotsin pääsarjan Färjestad BK:ssa, jonne hän siirtyi täksi kaudeksi. Seura kertoo verkkosivuillaan, että hyökkääjä poistuu joukkueen vahvuudesta välittömästi. 

Seuran mukaan päätös on tehty yhteisesti.

– Ville ei päässyt toivotulle tasolle, Färjestad-pomo Peter Jakobsson sanoo. 

Leskinen ehti pelata Färjestadin riveissä kaikkiaan 20 ottelua, joista kuusi oli Mestarien liigan pelejä. Pelaamissaan otteluissa hän teki yhteensä tehopisteet 4+3=7.

– Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis, Jakobsson kommentoi.

Leskinen kommentoi siirtoaan ruotsalaiselle Hockey News -sivustolle. Itseluottamuksen puutteesta kärsinyt hyökkääjä ei ole ollut tyytyväinen suorituksiinsa. Hän ei ole omien sanojensa mukaan löytänyt oikeanlaista kemiaa joukkukavereidensa kanssa.

– Luulen, että tämä paras vaihtoehto meille molemmille (Leskiselle ja seuralle).

Hyökkääjän mukaan hänellä on joitakin vaihtoehtoja loppukaudeksi. 

– Minun on otettava hieman aikaa ja mietittävä asiaa.

Leskinen aikoo palata nyt Suomeen pohtimaan. Hän ei sulje pois jatkamista Ruotsissa, mutta muutkin ilmansuunnat ovat mahdollisia.

Kotimaan Liigassa Leskinen takoi viime kaudella 57 tehopistettä, joka oli sama pistemäärä kuin pörssin voittaneella Malte Strömwallilla. Strömwall teki yhden maalin enemmän kuin Leskinen ja otti näin pörssin piikkipaikan.

Pelaajat valitsivat silloisen kärppäpelaajan Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.