Kär­pil­tä loppui Hel­sin­gis­sä bensa, pää­val­men­ta­ja Manner myönsi, että HIFK oli parempi – "Vas­tus­ta­ja otti meistä selkeän nis­ka­len­kin"

HIFK-tasoitti maanantaina ottelusarjan 2–0-voitollaan. Voitot ovat nyt 2–2.

Video: Telia

Väsynyt Kärpät roikkui mukana kuin takiainen, mutta jäi ansaitusti ilman palkintoa. HIFK-tasoitti ottelusarjan 2–0-voitollaan. Voitot ovat nyt 2–2. Neljän vuorokauden huilitauko välieräsarjassa tulee oululaisille kreivin aikaan. 

Kärpät ei ollut valmis haasteeseen, jonka muodostelmaluistelun MM-kisojen takia muutettu otteluohjelma löi sille eteen.

Neljäs raastava ottelu reilun viiden vuorokauden sisään oli hallitsevalle Suomen mestarille yksinkertaisesti liikaa. Kärppien bensatankki oli muutamaa pisaraa vaille tyhjä. Ja kun bensa loppui, katosivat myös ajatus ja usko omaan tekemiseen.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi rehdisti, että loppunumerot olivat täysin ansaitut.

– Vastustaja otti meistä selkeän niskalenkin. Jäimme paineen alle. Emme pystyneet vastaamaan taisteluun. Valmistautumisemme ei onnistunut.

Totuttuun tapaan Manner halusi ottaa tappion kokonaan omaan piikkiinsä. Hän ei halunnut sanoa pahaa sanaa edes Lasse Kukkosen ja Otto Karvisen tyhmistä jäähyistä päätöserässä.

– Mielestäni siellä ei ollut yhtään tyhmää jäähyä. Pojat pelaavat isolla tunteella, välillä vain sattuu ja tapahtuu.

Tommi Santala vie HIFK:n 1-0-johtoon rangaistuslaukauksella.
Video: Telia

Sen Manner kuitenkin myönsi, että Helsingin kapea kaukalo on tuottanut oululaisryhmälle päänvaivaa.

– Olemme olleet pulassa täällä molemmissa otteluissa. Meidän pitää pystyä pelaamaan parempaa reagointipeliä, koska tila ja aika ovat jatkuvasti vähissä.

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa vakuutti kasvot peruslukemilla, ettei joukkue kaatunut väsymykseen.

– Sen myönnän, että HIFK oli pelin päällä. Meidän pitää pystyä nostamaan tasoamme. Tarvitsemme parempaa kamppailua, reagointia ja yhteispeliä.

– Ei tässä ole kuitenkaan mitään hätää. Joka peli on entistä kovempi ja tiedän, että olemme valmiita haasteeseen, Ohtamaa painotti.

Yhdestä pelillisestä asiasta Ohtamaa vaikutti olevan aidosti huolissaan. Joukkueen ylivoimapeli on kaukana siitä tasosta, jota vuodenaika edellyttää.

– Niin, ylivoimalla pitää tehdä tulosta. Se on hyvä kysymys, miksi se ei toimi tällä hetkellä.

HIFK:n Sakari Salminen vie joukkueensa 2-0-johtoon päätöserässä.
Video: Telia

Myös Manner oli kysymysmerkkinä.

– Minun taidot valmentajana eivät riitä kertomaan, miksi ylivoimamme ei toimi.

– Se on selvää, että emme saa tehdä ylivoimasta henkistä taakkaa itsellemme.

Kiihkeäksi kypsynyt ottelupari vetää henkeä neljä vuorokautta. Joukkueet iskevät yhteen seuraavan kerran vasta perjantaina Oulussa.

– Nythän sarja vasta toden teolla käynnistyy. En osaa sanoa vielä, miten käytämme seuraavat päivät. Pitää jutella asiasta joukkueen kanssa, Manner runoili.

Se on selvää, että Kärpät kaipaa ennen kaikkea lepoa. Joukkueen tehtävä on kivikkoinen, jos se jää luistelussa HIFK:n jalkoihin.

Manner haki ongelmaan ratkaisua jo maanantain ottelun toisessa erässä. Hän nosti Radek Koblizekin ykkösketjuun Nicklas Lasun ja Ville Leskisen rinnalle. Raskain jaloin liikkunut Jussi Jokinen siirtyi kolmosketjuun verkkaisen Oskar Osalan seuraksi.

– Hain virtaa vaihdoksella. Parempaan suuntaan meni, mutta ei riittävästi, päävalmentaja virkkoi.

Kärppien Manner myönsi HIFK:n paremmuuden. IFK tasoitti sarjan 2-0-voitollaan.
Video: MTV