Kär­pil­le ikävä ta­ka­is­ku – elä­män­sä kautta pelaava Otto Kar­vi­nen joutuu kä­si­leik­kauk­seen, sai­raus­lo­man alus­ta­va pituus 6–8 viikkoa

Jääkiekkoliigan kärjessä porskuttava Kärpät koki torstain harjoituksissa ikävän takaiskun, kun hyökkääjä Otto Karvinen loukkasi kätensä.

Kärppien Otto Karvinen joutuu lähiviikkoina seuraamaan pelejä sivusta.
Kärppien Otto Karvinen joutuu lähiviikkoina seuraamaan pelejä sivusta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Jääkiekkoliigan kärjessä porskuttava Kärpät koki torstain harjoituksissa ikävän takaiskun, kun hyökkääjä Otto Karvinen loukkasi kätensä. Karvisen sairausloman alustavaksi pituudeksi on arvioitu 6–8 viikkoa.

– Hän menee perjantaina leikkaukseen, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho vahvisti Kalevalle.

– Jos kaikki sujuu hyvin, hänen pitäisi pystyä palaamaan tositoimiin ennen pudotuspelien alkua.

Liigan runkosarja päättyy 14. maaliskuuta, reilun yhdeksän viikon päästä.

– Tämä vamma on tietenkin harmillinen juttu Otolle ja joukkueelle. Hän on tärkeä pelaaja meille, Aho painotti.

Kuluvan kauden aikana Karvinen, 29, on ottanut Kärpissä jopa yllättävän ison roolin.

Taustaketjujen haalarimiehenä profiloituneen hyökkääjän lisäarvo on perinteisesti näkynyt energisessä karvaus- ja taklauspelissä sekä fyysisyydessä, mutta syyskaudella myös liigamaaleja syntyi kiitettävästi kahdeksan kappaletta.

Karvinen on ollut elämänsä vireessä ja summannut tähän mennessä liigauransa ennätyspisteet (8+3=11) yhden kauden aikana.

Karvinen oli loukkaantuneena jo aiemmin syksyllä, kun hän joutui lokakuun lopun kotiottelussa Lukon Kristian Pospisilin taklaamaksi. Tuolloin Karvinen palasi riviin reilun kuukauden tauon jälkeen.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa olleista Kärppien hyökkääjistä Mika Pyörälä ja Jasper Lindsten ovat palaamassa pikapuoliin kokoonpanoon.