KOLUMNIT: To­kio­lai­nen Hamako ajaa taksia ja ihailee Alvar Aaltoa

Kärpät voi saada Joni Pit­kä­sen Mes­ta­rien liigan fi­naa­liin

Loukkaantumisten kanssa painiva Kärpät voi saada kahden viikon päästä pelattavaan jääkiekon Mestarien liigan loppuotteluun huippuvahvistuksen.

Joni Pitkänen ei ole, ainakaan vielä, tehnyt sopimusta Kärppien kanssa, mutta hän lähestyy täyttä pelikuntoa.
Joni Pitkänen ei ole, ainakaan vielä, tehnyt sopimusta Kärppien kanssa, mutta hän lähestyy täyttä pelikuntoa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Loukkaantumisten kanssa painiva Kärpät voi saada kahden viikon päästä pelattavaan jääkiekon Mestarien liigan loppuotteluun huippuvahvistuksen. Kalevan tietojen mukaan oululaisjoukkueen mukana itseään kuntoon laittava Joni Pitkänen on rekisteröity turnaukseen, joten hän on Kärppien käytettävissä Frölundaa vastaan.

Pitkänen ei ole, ainakaan vielä, tehnyt sopimusta Kärppien kanssa, mutta hän lähestyy täyttä pelikuntoa.

Mestarien liigaan osallistuvien joukkueiden on pitänyt kauden aikana antaa turnausjärjestäjälle lista pelaajista, jotka ovat edustuskelpoisia turnauksessa. Viimeisen kerran listaan sai tehdä muutoksia marraskuussa ennen puolivälieräotteluita. Kärpät rekisteröi Pitkäsen listalle varmuuden vuoksi jo tuolloin – pari päivää ennen kuin hän liittyi Kärppien harjoitusrinkiin.

Nykyisen kärppäjoukkueen pelaajista Miska Humaloja, Sami Rajaniemi, Aleksi Mäkelä ja Kim Hirschovits eivät ole edustuskelpoisia CHL:ssä.

Pitkän linjan NHL-pelaaja on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa yhteensä yli 500 ottelua. Edellisen kerran Pitkänen edusti Kärppiä kaudella 2002–2003.