Kärpät vie­rai­li­vat kauden en­sim­mäis­tä kertaa Kuo­pios­sa, mutta voitto irtosi hampaat irvessä – "Tuosta on joskus en­nen­kin ammuttu etu­nur­kas­ta sisään"

Kärppien kauden ensimmäinen vierailu Niiralan monttuun toi pitkän kaavan kautta 4–3-voiton. Kärppien Michal Kristof onnistui kaksi kertaa voittomaalikilpailuissa.

-
Kuva: Paula Pohjamo

Kärppien Michal Kristof onnistui kaksi kertaa voittomaalikilpailuissa.

KalPa–Kärpät vl. 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1)

Kärppien kauden ensimmäinen vierailu Niiralan monttuun toi pitkän kaavan kautta 4–3-voiton. Ottelun ratkaisi Michal Kristof, joka onnistui voittomaalikilpailussa kahdesti.

Helpolla ei voitto Kuopiosta irronnut. Joulun jälkeen kotipeleistään vain yhden voittanut KalPa oli tiivistänyt pelaamistaan ja haastoi kauden aiemmat kohtaamiset selvästi Raksilassa vieneen Kärpät. Varsinaisella peliajalla oululaiset johtivat ottelua kolmeen otteeseen, mutta sitkeä kotijoukkue tuli joka kerta tasoihin.

– Tosi tasainen peli oli. Molemmilla oli hetkensä ja tasapeli oli varmasti oikeudenmukainen tulos. Meillä ottelun alku ja toinen erä oli oli hyvää, mutta KalPa tuli kolmannen erän tosi vahvasti, totesi tehot 1+1 kirjauttanut Jussi Jokinen.

Avauseräkään ei ollut Kärpille helppo. Hyvästä lähdöstä huolimatta KalPa hallitsi hienokseltaan erää, vaikka molempien kunnolliset maalipaikat olivat vähissä. Vierailijat kuitenkin siirtyivät johtoon, kun Jokinen karkasi Kärppien oman pään hävityn aloituksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja laukoi tulisella lämärillä kiekon etunurkasta sisään.

– Sain nostettua kaverin mailaa, enkä ollut ihan varma, pääsenkö yksin läpi. Tuosta on joskus ennenkin ammuttu etunurkasta sisään, Peltosen Ville ysiviis on ainakin jäänyt mieleen, kun veskari odottaa vetoa takakulmaan, kaiveli Jokinen historian muistilokeroita.

KalPa tuli tasoihin vain pari minuuttia Jokisen maalin jälkeen. Matti Järvinen runnoi maalille ja sai lopulta kunnian luutia irtokiekon maaliin.

Toisen erän alku oli KalPalta vahva, mutta kotijoukkueen rynnistys taittui jäähyihin. Kärpät ei jättänyt kahden miehen ylivoimaa käyttämättä. Syntymäpäiviään viettänyt Juho Lammikko siirsi maalin edestä Jokisen tarkan syötön ohi loukkaantunutta Eero Kilpeläistä tuuranneen Samu Perhosen.

Jos pelasivat avauserässä molemmat joukkueet paljon viivelähtöjä, pyrki etenkin Kärpät kääntämään toisessa erässä peliä nopeammin pystyyn. Se myös onnistui, sillä nopeampi pelaaminen aiheutti kotijoukkueelle ajoittain hämmennystä.

– Yksittäisen pelaajan pitää tilanteet päättää. Totta kai, jos kaveri ei ole valmiina, niin pyritään kääntämään nopeasti. Ei meillä suuria taktisia eroja eri erissä ole, mutta toki toisessa erässä, kun on pitkä matka vaihtoon, niin pyritään kääntämään nopeammin, Jokinen analysoi.

Päätöserässä KalPa hallitsi kiekkoa ja sitä kautta pelin virtausta. Savolaiset tasoittivat alivoimalla, kun Mikko Nuutinen viimeisteli ylivoimahyökkäyksen jälkeen. Jakub Krejcikin siniviivaveto siirsi Kärpät jälleen johtoon, mutta KalPa ei luovuttanut. Kuhmon Kivan kasvatti Aleksi Klemetti vei maalillaan ottelun lopulta jatkoajalle.

Jatkoajan lopussa KalPa pääsi ylivoimalle. Kärppien trio Mika Pyörälä, Mikko Niemelä ja Lasse Kukkonen kuitenkin vesittivät isäntien pyrkimykset. Voittomaalikilpailussa KalPan Miikka Pitkänen onnistui yhdesti, mutta Krisfof kahdesti, joten lisäpiste lähti Ouluun.