Kärpät säi­lyt­ti sar­ja­tau­lu­kon piik­ki­paik­kan­sa nih­keäh­köl­lä voi­tol­la sar­ja­jum­bos­ta – Sportin Dufva: ”Paras tänään nä­ke­mä­ni maa­lin­te­ki­jä oli Hannu Hilli Oulun Vä­ri­sil­mäs­tä”

Vaasan Sport laittoi keskiviikkona Raksilassa tosissaan kampoihin hieman raihnaiselle kärppälaumalle. Illan päätteeksi helpottava voitto kirjattiin sarjataulukon piikkipaikansa säilyttäneelle Kärpille maalein 2-1.

Kärpät voitti Sportin Raksilassa lukemin 2-1.
Kärpät voitti Sportin Raksilassa lukemin 2-1.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Sarjakärjen ja pahnan pohjimmaisen kohtaamisessa luulisi olevan varsin selvät sävelet ensin mainitun eduksi, mutta Vaasan Sport laittoi keskiviikkona Raksilassa tosissaan kampoihin hieman raihnaiselle kärppälaumalle.

Lopulta nihkeähkön illan päätteeksi helpottava voitto kirjattiin sarjataulukon piikkipaikansa säilyttäneelle Kärpille maalein 2-1.

– Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä. Ennen peliä tavattiin, Sportin päävalmentaja Risto Dufva lohkaisi pelin jälkeen ja voivotteli maalinteon vaikeutta.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli helpottunut ennen kaikkea Kärppien paluusta voittojen tielle myös Raksilassa muutaman kotitappion jälkeen.

– Varsinaisella peliajalla 2-2 olisi ollut myös oikeutettu lopputulos. Ihmiset voivat ajatella, että ykkönen voittaa jumbon puolivaloilla, mutta siitä ei ole kyse. Kaikki tuolla kentällä pitää aina pystyä todistamaan, Manner muistutti.

Puljujärven soolomaali ihastutti

Ottelun maalihana aukesi vasta toisen erän lopulla, kun Jesse Puljujärvi karkasi läpiajoon ja viimeisteli yhden kauden upeimmista maaleistaan.

– Saimme reboundin ja lähdin saman tien ylöspäin. Pääsin hyvällä vauhdilla keskelle ja nostin läheltä ylös aivan kuten (Janne) Pesonen HIFK:ta vastaan. Pessistä otin oppia, Puljujärvi kertasi osumaansa.

Julius Junttila tekee vähän samanlaisia maaleja monesti. Kun on aikaa ja tilaa, niin osumia ei oikein tule, mutta kun on kova luistelukilpailu, niin usein tulee, Manner naureskeli.

Kärppien toisen maalin viimeisteli paluukiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Radek Koblizek päätöserässä. Se jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Patrik Rybar napsi tärkeät torjunnat, kun niitä tarvittiin ja Sportin takaa-ajo tyssäsi lopullisesti viimeisten minuuttien pikkukakkoseen.

Manner ei täysin tyytyväinen ketjumuutoksiin

Päävalmentaja Manner oli uusinut ketjuja keskiviikon kamppailuun vaihtamalla Michal Kristofin ja Janne Pesosen paikkoja päittäin.

– Vähän rytmi oli hukassa, kun emme saaneet pitkiä hyökkäyksiä ja peli meni päästä päähän pelailuksi. Emme ehkä aivan niin hyvin saaneet niitä toimimaan kuin olisimme halunneet, Manner mietiskeli.

Kärpät lähtee viikonvaihteeksi vieraspelireissulle Lappeenrantaan ja Kouvolaan. Reissulle lähtee mahdollisesti mukaan myös peliluvan etuajassa saanut hyökkääjä Otto Karvinen, joka on toipunut käsivammastaan.

Sen sijaan kanadalaispuolustaja Shaun Heshkan Itä-Suomen reissu on vielä epävarma.