Kärpät saa vas­taan­sa entistä ag­gres­sii­vi­sem­man Turun Pal­lo­seu­ran – Rak­si­las­sa juh­li­taan illalla myös Mika Pyö­rä­län seu­ra­en­nä­tys­tä

Raksilassa pelataan pitkästä aikaa sarjapisteistä, kun perjantaina Lahdessa Pelicansin kaatanut Kärpät saa vastaansa liigakauden suurimman floppijoukkueen Turun Palloseuran.

Kärpät muistaa lauantain ottelussa Mika Pyörälää, kun hyökkääjä on noussut eniten Kärpissä liigamaaleja tehneeksi pelaajaksi. Arkistokuva.
Kärpät muistaa lauantain ottelussa Mika Pyörälää, kun hyökkääjä on noussut eniten Kärpissä liigamaaleja tehneeksi pelaajaksi. Arkistokuva.
Kuva: Leinonen Jukka

Raksilassa pelataan pitkästä aikaa sarjapisteistä, kun perjantaina Lahdessa Pelicansin kaatanut Kärpät saa vastaansa liigakauden suurimman floppijoukkueen Turun Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.00.

Ennen illan ottelua Raksilassa on luvassa juhlallisuuksia. Seura muistaa perjantaina Kärppien kaikkien aikojen liigatykiksi Kai Suikkasen ohi noussutta Mika Pyörälää. Samassa yhteydessä myös lokakuun parhaaksi liigapelaajaksi valittu Juho Lammikko palkitaan saavutuksestaan.

Kärpät ehti vierasreissulta kotiin vasta lauantaina aamuyön tunteina myöhässä olleen lennon takia. TPS haki perjantaina voiton Kuopiosta ja matkustaa Ouluun lauantaina faniensa kanssa, jotka reissaavat viikonvaihteen vieraspelit turkulaisjoukkueen mukana.

Erikoinen marraskuu

Kärppien marraskuu on otteluohjelman puitteissa hieman erikoinen. Vajaan neljän viikon aikana oululaisjoukkue pelaa kaksi parin pelin rypästä ja huilaa sekä harjoittelee muuten lähes koko kuukauden.

Marraskuun alussa alkaneen maaottelutauon jälkeen Kärpät pelaa nyt perjantaina ja lauantaina. Samanlainen rypäs on edessä jälleen ensi viikonloppuna. Sitä seuraava peli onkin kuun lopulla 26. marraskuuta.

Syynä tähän on heti alkulohkossa pystyyn noussut tie Mestarien liigassa. Liigan otteluohjelmassa Kärpille oli varattu jo CHL:n pudotuspelipäiviä marraskuulle. Hieman erilaisesta ohjelmasta johtuen aikaa jää nyt enemmän harjoittelulle, jonka yhteensovittaminen kiivaaseen pelirytmiin on usein haasteellista.

–Pystymme harjoittelemaan nyt vähän kuin elokuussa. Maanantai ja tiistai vedetään kovaa, keskiviikko on kevyempi ja sen jälkeen alkaa valmistautuminen viikonlopun peleihin. Samalla saamme vähän happea henkiselle puolellekin, kärppäluotsi Mikko Manner sanoo.

Aggressiivisempi TPS

Tuloksellisesti Kärpät etenee tällä hetkellä vakaasti ja varmasti kuin juna. Perjantain Pelicans-voitto nosti oululaiset sarjakärkeen ohi Tapparan, joka on pelannut pelin oululaisia enemmän.

Peleissä Kärpät on ollut tuloksellisesti jo pitkään Lammikon johtaman ykkösketjun harteilla. Kärppien ykkösnyrkin hyökkääjät löytyvät Liigan pistepörssistä kahdeksan parhaan joukosta, mutta seuraavaksi tehokkain hyökkääjä (Jussi Jokinen) ei mahdu edes sadan parhaan pistemiehen listalle Liigassa.

Pari viikkoa sitten päävalmentaja Kalle Kaskisen Marko Virtaseen vaihtanut TPS nappasi perjantaina Kuopiossa ensimmäisen täyden pistepottinsa sitten syyskuun lopun. Viimeksi lokakuun ensimmäisellä puolikkaalla voittanut kuopiolaisryhmä ei tosin heittänyt turkulaisille sellaista mittaria kuin Kärpät lauantai-iltana.

–TPS karvasi Kuopiossa kovaa ja puolusti aggressiivisesti. Sillä tavalla ovat ainakin muuttaneet peliään valmentajavaihdoksen jälkeen, Manner näki.

Kolme pelaajaa sairastuvalla

Kärppien kokoonpanossa on tavanomaiset kierrätykset alaketjujen hyökkäyksessä. Liigauransa ensimmäisen maalin Lahdessa ottelun viimeisellä sekunnilla viimeistellyt Julius Hermonen saa tehdä kolmosketjussa tilaa Jari Sailiolle.

Nelosketjussa Jesse Koskenkorva ottaa Tino Metsävainion sentterin tontin haltuunsa. Oululaisten maalia vartioi viime viikolla alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa torjunut Justus Annunen.

Lokakuun lopulla Lukon Kristian Pospisilin taklauksesta loukkaantunut Otto Karvinen ei ole edelleenkään pelikunnossa. Hyökkääjistä myös Sami Anttila on toistaiseksi sivussa peleistä alavartalovamman takia.

Sairastuvalta löytyy niin ikään koko kauden sivussa ollut puolustaja Taneli Ronkainen, jonka paluuaikataulusta ei ole edelleenkään arviota. Tämän vuoden puolella kuusamolaislähtöistä puolustajaa ei kuitenkaan kaukalossa nähtäne.

Kärppien kokoonpano TPS-ottelussa:

Hyökkääjät
#17 Mika Pyörälä – #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi
#36 Jussi Jokinen – #19 Michal Kristof – #13 Julius Junttila
#41 Jari Sailio– #20 Janne Pesonen – #29 Radek Koblizek
#67 Jasper Lindsten – #51 Jesse Koskenkorva - #27 Miska Humaloja

Puolustajat
#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka
#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä
#5 Lasse Kukkonen – #7 Topi Niemelä
#37 Aleksi Mäkelä

Maalissa #30 Justus Annunen, varalla #42 Patrik Rybar