Kärpät palasi voit­to­jen tielle ju­nio­ri­pai­not­tei­sel­la jouk­kueel­la – Pää­val­men­ta­ja Man­ne­ria si­jais­ta­va Lauri Mik­ko­la: ”Tämä oli iso tais­te­lu­voit­to”

– Tämä oli iso taisteluvoitto, Lauri Mikkola summasi kotijoukkueen 2-1-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen päättyneen ottelun.

Kärpät päihitti HPK:n keskiviikkona tiukassa ottelussa vasta voittolaukauskisassa.
Kärpät päihitti HPK:n keskiviikkona tiukassa ottelussa vasta voittolaukauskisassa.
Kuva: Pekka Peura

Kärppäluotsi Mikko Manneria tämän viikon sijaistava Lauri Mikkola kiteytti Kärppien keskiviikon voittoisan HPK-pelin osuvasti lehdistötilaisuudessa.

– Tämä oli iso taisteluvoitto, Mikkola summasi kotijoukkueen 2-1-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen päättyneen ottelun.

Sitä se todellakin oli. HPK sai luotua paljon enemmän laadukkaita maalipaikkoja kuin Raksilan tyypillinen vierasjoukkue. HPK laukoi Kärppiä enemmän, kärppämaalilla upeasti torjunut Parik Rybar torjui vierasmaalia vartioinutta Joona Voutilaista enemmän, mutta maalit tasattiin 65 peliminuutin jälkeen.

Lue myös: Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan

Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli Kärppien tshekkihyökkääjä Radek Koblizek, jonka rannelaukauksella Kärpät nappasi pisteen hämeenlinnalaisia enemmän.

– HPK oli tänään hyvä. He saivat paljon painetta meidän puolustuspäähämme ja jouduimme pelaamaan paljon puolustusalueen puolustuspeliä, Mikkola myönsi.

– Olimme kuitenkin sitkeitä. Saimme hiljalleen oman pelimme käyntiin ja sitä kautta pitempiä hyökkäyksiä. Jusalta (Jussi Jokinen) hienoa johtajuutta tuo läpiajon kliininen viimeistely, Mikkola kertasi iltaa omasta vinkkelistään.

Vanttaja iloitsi debyytistä kotiyleisön edessä

Mitään jääkiekon riemujuhlaa viime kauden finalistien kohtaaminen ei ollut. Molemmilta joukkueilta puuttui terävin kärki ja Kärpiltä sen lisäksi vielä pelaajia kärjen takaakin. Peräti 13 kärppäpelaajaa oli keskiviikon pelistä sivussa maajoukkuekomennuksen tai loukkaantumisen takia.

– Uusia äijiä oli mukana ja ketjut olivat uusia, mutta pelisysteemi oli tuttu kuitenkin joka jätkälle, Mikkola muistutti.

Katso ottelukooste alta:

Kärppien riveissä liigadebyyttinsä teki 20-vuotias Olli Vanttaja. Oululaisen reiluun kymmeneen peliminuuttiin mahtui monenlaista tilannetta. Jo ensimmäisessä vaihdossa Vanttaja pääsi laukomaan paraatipaikalta, mutta ensikosketuksella kiekkoon ei syntynyt kuitenkaan liigauran avausmaalia.

– Taisi tulla maalipaikka Vanttajalle vähän liian nopeasti, Mikkola hymyili.

Pelin jälkeen hymyili myös Vanttaja, joka oli saanut vasta pelipäivän aamuna kuulla debytoivansa Liigassa illalla. Pelivarusteet siirtyivät A-junioreiden pukukopista edustuksen koppiin puolustajan mukaan alle vartissa mieluisan viestin jälkeen.

– Oli mukava tehdä liigadebyytti kotipelissä, nuori puolustaja iloitsi.

Humalojalle kova päätälli

Kärppien illan ehdoton sankari oli 30 laukausta torjunut slovakkivahti Patrik Rybar, joka on torjunut Justus Annusen loukkaantumisesta johtuen jo pari viikkoa jokaisessa pelissä.

– Maalivahdille on parempi pelata joka pelissä. Olen alusta saakka halunnut auttaa joukkuetta, kun minua eniten tarvitaan ja nyt tilaisuuteni on, Rybar näki.

Keskiviikon pelin ikävin tilanne nähtiin jo ensimmäisillä peliminuuteilla, kun HPK:n kivitalon kokoinen puolustaja Miro Karjalainen taklasi Kärppien Miska Humalojaa laidan vieressä. Karjalainen näytti osuvan pyhäjärvistä päähän. Kärppäsentteri poistui välittömästi pukukoppiin, mutta palasi peliin vielä ensimmäisessä erässä.

Humaloja jutteli ensimmäisellä erätauolla pitkät tovit tuomariston kanssa ennen poistumista pukukopin puolelle. Sieltä Humaloja ei enää peliin palannut.

– Miska oli ihan hyvävoimaisena, tämä oli ehkä enemmän varotoimi, kärppäluotsi Mikkola taustoitti pelin jälkeen.