Kärpät pa­laa­mas­sa jouk­kue­har­joi­tuk­siin ke­sä­kuun alussa – Aho: ”Emme ole saaneet kau­pun­gil­ta vielä vas­taus­ta, onko hal­lis­sa jäätä vai ei”

Hallituksen maanantain linjausten johdosta Kärpät saattaa sittenkin aloittaa harjoittelun lähes täydellä teholla tulevaa liigakautta varten jo kesän alusta alkaen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että yhteisharjoitukset aiotaan aloittaa heti, kun se on mahdollista. Arkistokuva.
Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että yhteisharjoitukset aiotaan aloittaa heti, kun se on mahdollista. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Hallituksen maanantain linjausten johdosta Kärpät saattaa sittenkin aloittaa harjoittelun lähes täydellä teholla tulevaa liigakautta varten jo kesän alusta alkaen. Näillä näkymin oululaisjoukkue on palaamassa joukkueharjoituksiin heti kesäkuun alussa. Kärpät tekee lopulliset linjaukset harjoituskaudestaan torstaina. 

­– Haluamme aloittaa yhteisharjoitukset heti, kun se on mahdollista. Näillä linjauksilla se tapahtuu kesäkuussa. Toiveissa on, että silloin voisimme mennä myös jäälle, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo. 

Jääharjoitusten kohtalo on kuitenkin auki, sillä yksikään jääkiekkoilija ei ole koronasulun aikana luistellut Oulussa merenjäätä kummemmalla alustalla. Oulun alueen jäähallien jäät on sulatettu Limingan jäähallia lukuun ottamatta. 

– Emme ole saaneet kaupungilta vielä vastausta, onko hallissa kesäkuussa jäätä vai ei. 

Kokonaisuudessaan Kärpät on koolla kuitenkin aikaisintaan elokuun alussa, sillä ulkomaalaispelaajia ei kesän aikana Ouluun kutsuta. 

Jäälle myös keskikesällä?

Kärppäpelaajat harjoittelevat tällä hetkellä omatoimisesti fysiikkavalmentaja Samppa Jaakolan ohjeistuksen mukaisesti. Jaakola on tiiviissä yhteydessä harjoituspäiväkirjaa pitäviin pelaajiin. 

– Annoimme pelaajille kuntopyörät ja puntit hallilta. Oma salimme meni Raksilan remontin takia kiinni, Aho sanoo. 

Hallituksen tuoreista linjauksista huolimatta kesän harjoituskauden osalta moni kysymys on edelleen avoinna. Perinteisesti liigajoukkueet ovat harjoitelleet yhdessä juhannusviikolle saakka, jolloin on alkanut elokuun alkuun kestävä kuuden viikon omatoimijakso. 

Omatoimijakso on kirjattu Liigan ja Pelaajayhdistyksen keskinäiseen yleissopimukseen. Tällä hetkellä Liiga ja Pelaajayhdistys ovat kuitenkin sopimuksettomassa tilassa edellisen sopimuskauden päätyttyä 30. huhtikuuta. 

Parhaillaan käynnissä olevissa sopimusneuvotteluissa pöydällä on todennäköisesti myös joukkueharjoitusten mahdollistaminen poikkeustilanteessa myös heinäkuun aikana.