Kärpät päästi ko­koon­pa­nos­ta tip­pu­neen Rasmus Kuparin Ve­nä­jäl­le kul­ta­jah­tiin – ”Kyllä tässä jo ha­luaa­kin päästä pe­laa­maan”

Kärpät päästi pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jääneen Rasmus Kuparin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin kesken finaalisarjan. Kupari matkustaa Venäjälle maanantaina.

Rasmus Kupari lähtee Venäjälle auttamaan Pikkuleijonat MM-kultaan.
Rasmus Kupari lähtee Venäjälle auttamaan Pikkuleijonat MM-kultaan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa pelaava Pikkuleijonat saa maanantaina odotetun vahvistuksen. Kärppien Rasmus Kupari matkustaa maanantaina Venäjälle ja liittyy mukaan MM-joukkueeseen.

– Kyllä tässä haluaakin jo päästä pelaamaan. Iloisin mielin lähden auttamaan joukkuetta mestaruuteen ja antamaan oman panokseni sen mitä osaan pelata, Kupari tunnelmoi maajoukkueretkeä.

Nuori keskushyökkääjä kertoo olleensa yhteyksissä maajoukkuepelaajiin Venäjällä nyt MM-turnauksen aikana viestien välityksellä.

– Olen kysellyt vähän miten on mennyt ja mikä meininki siellä on. Tietysti olen katsellut myös pelit.

Miltä pelit ovat näyttäneet?

– Ihan hyvältä. Ei ole tullut tosin vielä ykköskorin maita vastaan, mutta pelit ovat olleet aika maalirikkaita. Sunnuntaina Venäjä on ensimmäinen isompi testi, Kupari analysoi.

Keskushyökkääjällä on vahva luotto joukkueen mahdollisuuksiin MM-turnauksessa.

– Jos kaikki hitsaantuu hyvin yhteen ja kaikki pelaavat samaa peliä, niin voimme mennä aivan loppuun saakka, Kupari uskoo.

Rooli Kärpissä pieneni pudotuspeleissä

Nuorella lupauksella on ollut vaikeuksia mahtua Kärppien kokoonpanoon pudotuspeleissä. Puolivälierissä Ässiä vastaan Kupari oli kokoonpanossa viisi kertaa, välieräsarjassa HIFK:ta vastaan vain kerran. Finaaleissa keskushyökkääjä ei ole mahtunut pelaavaan kokoonpanoon kertaakaan.

Lauantaina kärppäpelaajien suunnatessa aamujäälle ennen kolmatta liigafinaalia, Kupari suuntasi parin nuoren pelaajan kanssa verkkarit päällä Raksilan käytäville puumaila kädessään. Pallopelit kestivät puolisen tuntia.

Kesäkuun NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksen varaukseksi povattu Kupari yritti peitellä mahdollisimman hyvin turhautumistaan tilanteeseen, jossa ei päässyt pelaamaan sen kummemmin Kärpissä kuin maajoukkueessakaan.

– Sen asian kanssa oli vain elettävä. Olemme me siitä keskustelleet, mutta Kärpät on kotiseura ja Kärpät tekee päätökset. Ei siinä auta mutista.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät arvioi Kuparin tilanteen jokaisen pelin jälkeen erikseen. 3-0-johto finaalisarjassa Tapparaa vastaan oli seurajohdon mielestä ilmeisesti riittävä, jotta Kupari voitiin päästää taistelemaan maailmanmestaruudesta.

– Maajoukkueen puolesta iso kiitos Ouluun. Sujuva yhteistyö kertoo, kuinka tärkeää Suomi-kiekon ja maajoukkueiden menestys on seuroille, Leijonat sanoo tiedotteessaan.