Kärpät nousi jyrän alta voit­toon Jy­väs­ky­läs­sä – Kar­vi­nen maalasi kah­des­ti: "Pai­ne­taan päi­vit­täin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"

Perjantai-iltana Tampereen Hakametsässä voitollisesti Ilveksen vieraana alkanut Kärppien vieraskiertue jatkui lauantaina lopulta samoissa merkeissä Jyväskylän Hippoksella.

Otto Karvinen pujotteli tekopaikkaan aivan toisen erän lopulla ja upotti kiekon JYP-maalin yläkulmaan maalivahti Eetu Laurikaisen taakse.
Otto Karvinen pujotteli tekopaikkaan aivan toisen erän lopulla ja upotti kiekon JYP-maalin yläkulmaan maalivahti Eetu Laurikaisen taakse.
Kuva: Risto Aalto

Mikko Niemelä tasoitti pelin Kärppien pelatessa ilman maalivahtia. Jussi Jokinen taklasi itsensä suihkuun.

Jääkiekko Liiga, JYP–Kärpät ja. 3–4 (1–0, 1–2, 1–1, 0–1)

Perjantai-iltana Tampereen Hakametsässä voitollisesti Ilveksen vieraana alkanut Kärppien vieraskiertue jatkui lauantaina lopulta samoissa merkeissä Jyväskylän Hippoksella. Kolmen peräkkäisen tappion rasittama kotijoukkue JYP dominoi pitkään, mutta taipui lopulta kärppäkäsittelyssä lukemin 4–3 jatkoajan jälkeen. Ratkaisun iski Juho Lammikko Jesse Puljujärven esityöstä.

Kärpät on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan, ainoat kauneusvirheet ovat yhden pisteen hukkaamiset Jukureille ja JYPille.

– Aluksi tuntui siltä, että ei ollut tunnetta ihan niin paljon kuin oltaisiin haluttu. JYPin 2–0-maalin jälkeen Otto Karvinen näytti, miksi hän on meille niin arvokas pelaaja. Yleensä se tulee taistelun ja kamppailun kautta, mutta nyt hän teki kaksi upeaa maalia, päävalmentaja Mikko Manner viittasi Karvisen 2–1- ja 2–2-osumiin toisen erän loppuhetkillä.

Katso pelin ottelukooste alta: 

Karvisen, jonka yhden kauden henkilökohtainen ennätys liigassa on viisi osumaa, maalit olivat elintärkeitä. Ensimmäisen viiden kierroksen aikana hän on osunut jo kolmesti.

– Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin. Duunin kautta, Karvinen tuumasi.

Kolme peräkkäistä vieraspeliä enemmän tai vähemmän kontannut JYP tuli heti ensimmäiseen erään näyttämisen halua uhkuen, Kärpät puolestaan hiippaili hieman sukkasillaan. Erätauolla pukukopissa käytettiin ääntä siihen malliin, että käytäväkin raikasi, mutta pelin kuva ei toiseen erään miksikään muuttunut. Kotijoukkue löi tahdin ja hyppyytti vieraitaan sen mukaisesti.

Kärppien momentum oli Miska Siikosen kaksiminuuttisen aikana toisen erän puolivälissä. Jussi Jokisen, Jesse Puljujärven ja kumppaneiden mestaroima ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta JYP taisteli Siikosen jäähyn pakettiin ja rangaistu pelaaja itse survoi 2–0 heti aitiosta päästyään.

Ja vain 25 sekuntia maalin jälkeen Lasse Kukkonen komennettiin istumaan kaksiminuuttista koukkaamisesta. Se oli jo kolmas rangaistus Kärpille toisessa erässä. Hetki, jossa piti tulla peliin mukaan, muuttui joksikin aivan muuksi, vaikka JYP ei ylivoimaansa hyödyntänytkään. Vierasjoukkueen onneksi Karvinen oli sittemmin toista mieltä.

– Kun tulos on tämä, niin sehän on vaan siistiä, kun tunteet menevät ylös ja alas, Karvinen hihkaisi.

Kolmannessa erässä nähtiin erikoinen episodi. JYPin avausmaalin laukonut Julius Nättinen vei kiekon puhtaalla takakarvauksella läpiajoon syöksyneeltä Jussi Jokiselta, jonka jälkeen herrasmiespelaajana tunnettu 900 NHL-ottelun konkari säntäsi taklaamaan Nättistä kädet korkealla suoraan päähän. Nättinen ei loukkaantunut tilanteessa.

Ulosajetun Jokisen kuumenemiseen lienee vaikuttanut sekin, että hetkeä aiemmin Juho Lammikko oli saanut kaksiminuuttisen rikkeestä aloitustapahtumassa – täysin syyttä.

– Me valmentajat olemme aina omanväristen puolella, joka tilanteessa, loppuun asti. Sillä tavalla minä näen jokaisen tilanteen, Mikko Manner sanoi.

– Mutta vaikka se kuinka harmittaa ja menee tunteisiin, ei auta kuin jatkaa taistelua.

Kyllä kai Jokisen ulosajo oli kuitenkin ansaittu?

– En nähnyt sitä, se tuli vaihtoaitioon nähden kuolleessa kulmassa. Turha näitä on kyseenalaistaa, mutta kaikkihan tietävät, että ei Jussi ole sellainen pelaaja. Tämä kertoo vain siitä, että halu voittaa on kova, Manner totesi.

Kärpillä monta sankaria

Peli paketissa

Ottelun ratkaisu:

JYP karkasi jo 2–0-johtoon, mutta Otto Karvisen maalit toisen erän lopussa toivat Kärpät tasoihin. Kolmannessa erässä Kärppien Juho Lammikolla oli avopaikka, mutta maalin iskikin hetken päästä JYPin Ossi Louhivaara. Mikko Niemelä pelasti Kärpät jatkoajalle tekemällä 3–3-tasoituksen kuudella viittä vastaan vain 14 sekuntia ennen loppusummeria. Ajassa 64.22 Lammikko osui vihdoin Jesse Puljujärven mainiosta esityöstä.

Seuraavaksi:

Kärpät pelaa tiistaina sarjakärki Tapparan vieraana.

Illan kärppä

Otto Karvinen:

Laitahyökkääjä on ollut alkukaudella erinomainen – jopa niin hyvä, että nelosketjun mies on ruvennut tekemään tehopisteitä. Kolme maalia kahteen peliin on Karviselle erinomainen saldo.

Tehopisteet: 2+0=2

Peliaika: 18.20

Laukaukset: 5

Tehotilasto: +1

Jäähyt: 0 minuuttia