Kärpät murs­ka­si KalPan tshek­ki­pak­ki Krej­ci­kin hat­tu­tem­pun sii­vit­tä­mä­nä – ”En ole tehnyt ural­la­ni ikinä hat­tu­temp­pua, enkä uskonut ikinä edes te­ke­vä­ni”

Kärpät järjesti perjantai-illan ratoksi Raksilassa todelliset murskajaiset, kun KalPa kaatui tshekkipakki Jakub Krejcikin hattutempun siivittämänä peräti 7-1.

Kärpät voitti Kalpan murskalukemin perjantaina Raksilassa.
Kärpät voitti Kalpan murskalukemin perjantaina Raksilassa.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät järjesti perjantai-illan ratoksi Raksilassa todelliset murskajaiset, kun KalPa kaatui tshekkipakki Jakub Krejcikin hattutempun siivittämänä peräti 7-1.

Ennen perjantain peliä Krejcik ei ollut tehnyt Liigassa maaliakaan, mutta KalPaa vastaan osumia syntyi roppakaupalla. Tshekkipuolustaja avasi maalitilinsä ensimmäisessä erässä ylivoimalla ja iski illan toisen pakkopelimaalinsa päätöserässä.

Loppunumerot Krejcik viimeisteli viilettämällä hyökkäyksen kärkenä pari minuuttia ennen pelin loppua. Jäälle lensi katsomon syövereistä lippalakki sekä Kärppien vaihtoaitiosta luukkuvahti Justus Annusen pipo.

– En ole tehnyt urallani ikinä hattutemppua, enkä uskonut ikinä edes tekeväni, ensimmäistä kertaa uusilla CCM Ribcor -luistimillaan perjantaina pelannut Krejcik puhalteli pelin jälkeen.

Kaulaa heti avauserässä

Kärpät sai otteluun loistavan alun, kun avauserän puolivälin jälkeen ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström huudatti Raksilaa ottelun avausmaalilla. Pari minuuttia myöhemmin Kärpät oli jo kahden maalin karkumatkalla Krejcikin ylivoimaosumalla.

– Meillä oli pelin alussa kahden kerroksen väkeä. Osa oli hyvinkin valmis pelaamaan, osa taas ei yhtään, KalPa-luotsi Tommi Miettinen näki.

– Panostimme alkuun ja saimmekin hyvän startin. Ketjun kanssakin on lähtenyt kulkemaan hyvin ja kemia on hyvä, kakkosketjun konkari Jussi Jokinen totesi ensimmäisellä erätauolla.

Toiseen erään vieraat terästäytyivät. Maalinteossa onnistui kuitenkin molemmat joukkueet kertaalleen. Kärppien osuman viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Julius Junttila slovakkisentteri Michal Kristofin syötöstä.

– Olivat ottaneet ensimmäisestä erästä opiksi ja jouduimme pyörimään vähän omissakin, Aku Räty totesi toisella erätauolla.

Niemelän erikoinen ihastutti

Päätöserässä Kärpät löi homman halki, poikki ja pinoon. Ensin Mikko Niemelä lähetti purkukiekon Kärppien puolustusalueen b-pisteen tuntumasta ja kuopiolaiset onnistuivat sähläämään pelivälineen kuin ihmeen kaupalla omaan maaliin moninaisten vaiheiden jälkeen. Osuma oli tämän kauden erikoisin Raksilassa.

– Meille se oli helpottava osuma, vastapuolelle sitten päinvastoin. Loppukiri jäi heillä piippuun, kärppäluotsi Mikko Manner näki.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Krejcik paukutteli vielä pari maalia ja Jesse Puljujärvi jatkoi maaliputkensa jo seitsemän pelin pituiseksi.

– Annoimme periksi ja se oli tässä se todella huono puoli, Miettinen sadatteli.

Uransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Krejcik oli pelin jälkeen yhtä hymyä.

– Kun olet kaksi maalia tehnyt, niin kyllä se kolmas kummittelee takaraivossa väkisinkin, Krejcik kertasi kolmannen erän loppuhetkiä.

Ylivoima tekee vihdoin tulosta

Murskavoiton lisäksi Kärppien ehdottomia ilonaiheita oli ylivoimapelaaminen. KalPa-ottelussa verkko heilui ylivoimalla kolmesti. Viimeisen viiden pelin aikana Kärpät on iskenyt kahdeksan ylivoimamaalia. Onko ikuinen ongelma ratkaistu vihdoin lopullisesti?

– Mikkolan Lauri on tehnyt loistavaa työtä ylivoimapelin kanssa ja molemmat ylivoimakoostumukset pelaavat nyt kovalla itseluottamuksella, Manner kiitteli.

Kärppien pelit jatkuvat jo lauantaina Hämeenlinnassa viime kauden finaalivastustaja HPK:n vieraana.