Kärpät murs­ka­si KalPan Rak­si­las­sa – Puo­lus­ta­ja Jakub Krej­ci­kil­le hat­tu­temp­pu

Kärpät kaatoi Kuopion KalPan Raksilassa maalein 7-1.

Kärpät päihitti Kalpan Raksilassa 7-1.
Kärpät päihitti Kalpan Raksilassa 7-1.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät kaatoi Kuopion KalPan Raksilassa maalein 7-1. Oululaisten suurin sankari oli hattutempun viimeistellyt tshekkipuolustaja Jakub Krejcik. 

1.erä

Ottelu sai oululaisittain hyvän alun, kun tulikuuma ykkösketju sai vahvan paineen kuopiolaisten päähän. Sen jälkeen pelitapahtumat tasoittuvatkin, ja etenkin oululaisten kakkosketju oli pari kertaa avauserän alussa pahassa pyörityksessä omassa päässä.

Erän puolivälissä vieraat pääsivät ylivoimalle, kun puolustaja Joona Huttula otti pikkukakkosen kiinnipitämisestä. Kärpät selvitti alivoiman kuitenkin tuttuun tyyliin vaivatta.

Kärpät siirtyi johtoon erän puolivälin jälkeen, kun ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström laukoi napakasti b-pisteen kaarelta takakulmaan. Syöttöpisteen osumaan merkkautti Mika Pyörälä.

Kärpät sai alussa kompuroineella kakkosketjulla vahvan vaihdon, jonka seurauksena oli kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima. Ykkösylivoima ei saanut tulosta aikaan, mutta kakkosylivoiman luisteltua jäälle Jakub Krejcik upotti kiekon kuopiolaisten maaliin. Syöttöpisteet avausmaalin viimeistelleelle Byströmille ja Julius Junttilalle.

Erän lopulla Byström sai vielä pikkukakkosen, mutta maalintekoa pääsi yrittämään KalPan sijaan Kärpät, mutta Juho Lammikko ei onnistunut läpiajosta hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kärppien ensimmäinen maali:

Kärppien toinen maali:

2.erä

Toiseen erään kuopiolaisten maalille luisteli ykkösvahti Eero Kilpeläinen. Erän ensimmäisellä neljänneksellä ei juuri tapahtumia ollut. Kaukalossa tahkottiin varsin tasatahtiin ilman merkittäviä urotekoja.

Erän puolivälissä Kärpät siirtyi kolmen maalin karkumatkalle. Julius Junttila ja Michal Kristof pääsivät ylivoimahyökkäykseen, Kristof syötti ja Junttila tälläsi suoraan poikittaissyötöstä Kärppien kolmannen maalin. Avaussyötön kaksikolle antoi kauden ensimmäisen tehopisteen merkkauttanut Jasper Lindsten.

KalPan kavennus tuli kuitenkin välittömästi. Videolta tarkistetun osuman viimeisteli Aleksi Klemetti, syöttöpiste kultakypärä Miikka Pitkäselle.

Tilanteen jälkeen odoteltiin vielä hetki, kunnes hallin kelloa siirrettiin kymmeniä sekunteja taaksepäin.

Erän viimeisen neljänneksen alussa Aku Räty komennettiin jäähyboksiin ja vieraat pääsivät pyörittämään alkukauden aikana suhteellisen tehottomaksi osoittautunutta ylivoimaansa. Kuopiolaisten ylivoimaosumaa ei nähty.

Kärpät lähtee päätöserään kahden maalin johdossa. Raksilassa on virallisen ilmoituksen mukaan 4668 katsojaa.

 Kärppien kolmas maali: 

3.erä

Kärpät pääsi heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla ylivoimalle, kun KalPan kultakypärä Pitkänen otti pikkukakkosen kampituksesta. Kyseessä oli niin sanottu hyvä jäähy, sillä kärppäpelaaja oli täysin vapaassa maalintekopaikassa maalivahdin edessä. Pakkopeli ei tuonut kuitenkaan neljättä maalia.

Heti kuopiolaisten jäähyn päätyttyä KalPa-maalilla nähtiin pieni paini, kun Miska Humaloja tulistui keltapaidan taklauksesta.

Seuraavaksi oli KalPan vuoro yrittää kavennusta ylivoimalla, kun Jesse Koskenkorva käytti mailaansa laittomuuksiin. KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen otti myös aikalisän ennen kuopiolaisille tärkeän pakkopelin alkamista.

Kärpät tai oikeammin KalPa ratkaisi pelin hieman ennen erän puoliväliä erikoisella tavalla. Mikko Niemelä toimitti kiekon kaukaa KalPa-päätyyn, josta keltapaita löi kiekon päätyyn, mistä kiekko kimposi Kilpeläiselle, joka onnistui imaisemaan pelivälineen etukulmasta sisään.

Kärpät pääsi erän puolivälissä jälleen ylivoimalle, kun Jussi Timonen otti koukkaamisjäähyn. Ylivoima tuotti tulosta, kun Krejcik viimeisteli illan toisen osumansa.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue oli jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Jesse Puljujärvi venytti maaliputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Vielä pari minuuttia ennen loppua Jakub Krejcik viimeisteli hattutemppunsa ja Kärppien seitsemännen osuman.

Isäntien seitsemännen osuman jälkeen loppupeli olikin lähinnä ajan pois pelailua. Kärpät kuittasi makean 7-1-voiton ja kolme sarjapistettä.

Kärppien neljäs maali: 

Kärppien viides maali:

Kärppien kuudes maali: 

Kärppien seitsemäs maali:

Kärpät voitti ottelun lukemin 7–1.