Kärpät kau­ka­los­sa kaksi kertaa vuo­ro­kau­den sisällä – nol­la­put­ki­en­nä­tyk­sen tehnyt Annunen tekee tilaa Ry­ba­ril­le Kal­Pa-kamp­pai­lus­sa

Kärppien pelit jatkuvat viikonvaihteessa kahdella ottelulla. Perjantaina oululaiset kohtaavat Raksilassa Kuopion KalPan ja lauantaina Hämeenlinnassa viime kevään finaalivastustajansa HPK:n jo toistamiseen tällä kaudella.

Patrik Rybar on torjuntavuorossa perjantain ottelussa.
Patrik Rybar on torjuntavuorossa perjantain ottelussa.
Kuva: Matti Räty

Kärppien pelit jatkuvat viikonvaihteessa kahdella ottelulla. Perjantaina oululaiset kohtaavat Raksilassa Kuopion KalPan ja lauantaina Hämeenlinnassa viime kevään finaalivastustajansa HPK:n jo toistamiseen tällä kaudella. 

Kärpät lähtee perjantai-illan kamppailuun sarjataulukon kakkospaikalta. Kuopiolaisten tilanne on huomattavasti tukalampi, sillä kolmen ottelun tappioputkessa tarpova KalPa löytyy vasta sijalta 12. 

Tilastoja tarkastellessa joukkueiden suurin ero pistesaldon lisäksi löytyy päästetyistä maaleista. Kuopiolaisten verkko on heilunut 17 kertaa enemmän kuin Liigassa vähiten maaleja päästäneen Kärppien. 

Kärpät on kohentanut ylivoimaprosenttiaan viime peleissä, mutta siitä huolimatta niin Kärpät kuin KalPakin kuuluvat alkukauden ylivoimatehokkuuden suhteen sarjan neljän heikoimman joukkueen joukkoon. 

Alivoimapelissä molemmat ovatkin sitten Liigan neljän kärjessä. 

Puljujärvi lähestyy maalipörssin piikkipaikkaa

Kärppien paras pistemies KalPa-otteluun lähdettäessä on kuuden ottelun maaliputkessa pelaava Jesse Puljujärvi. Yhdeksällä maalillaan Puljujärvi on vain yhden osuman päässä sarjan maalipörssin piikkipaikasta. 

Kärpät on ollut viime peleissä vahvasti Puljujärven, Juho Lammikon ja Mika Pyörälän tähdittämän ykkösketjun varassa. Oululaisten 11 viimeisimmästä maalista ketju on tehtaillut peräti kymmenen. 

KalPan paras pistemies Miikka Pitkänen löytyy Liigan pistepörssistä vasta sijalta 31. Kuopiolaisten tehot ovat jakautuneet hieman Kärppiä tasaisemmin, sillä seitsemän KalPa-peluria mahtuu neljän pisteen sisään joukkueen sisäisessä pistepörssissä. 

Molemmat joukkueet vaihtavat vain maalivahtinsa

Kärppien kokoonpanossa ei ole perjantaina muutoksia. Ketjut säilyvät muuttumattomina keskiviikon vaiherikkaaseen Pelicans-peliin nähden. Ainoastaan aloittava maalivahti vaihtuu Justus AnnusestaPatrik Rybariin

Maalivahtikaksikon vuorotahti meni rikki keskiviikkona, kun Annusen nollaputkiennätys oli liipaisimella, eikä sitä haluttu jättää roikkumaan pitkäksi aikaa. 

Vierasjoukkue KalPa on valinnut Kärppien kanssa identtisen linjan, sillä keskiviikon tappiollisen HPK-pelin kokoonpanosta vaihtuu vain aloittava maalivahti. Kärppiä vastaan torjuu kuopiolaisten kakkosveskari Henri Kiviaho. 

Kärppien kokoonpano kello 18.30 alkavassa KalPa-ottelussa: 

Hyökkääjät

#17 Mika Pyörälä – #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi

#36 Jussi Jokinen – #19 Michal Kristof – #13 Julius Junttila

#67 Jasper Lindsten – #27 Miska Humaloja – #21 Otto Karvinen

#41 Jari Sailio – #51 Jesse Koskenkorva - #38 Aku Räty 

Puolustajat

#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä

#5 Lasse Kukkonen – #7 Topi Niemelä

#4 Joona Huttula

Maalissa #42 Patrik Rybar, varalla #30 Justus Annunen