Kärpät kaatoi SaiPan Junt­ti­lan ja Kob­li­ze­kin maa­leil­la

Kärpät kaatoi SaiPan Julius Junttila ja Radek Koblizekin maaleilla lukemin 2-1.

Kärpät kaatoi Saipan Raksilassa maalein 2-1.
Kärpät kaatoi Saipan Raksilassa maalein 2-1.
Kuva: Pekka Peura

Kärpät kaatoi Lappeenrannan SaiPan Raksilassa maalein 2-1. Pikkupetojen maalit syntyivät jo avauserässä. Osumista vastasivat uransa sadannen liigamaalin tehnyt Julius Junttila sekä tshekkihyökkääjä Radek Koblizek. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. 

1.erä

Ottelu on alkanut. 

Avauserän ensimmäinen neljännes on ollut hyvin Kärppien hallussa. Oululaiset vyöryttävät suorahyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä SaiPan päätyyn, mutta pitkät pyöritykset puuttuvat edelleen. Toistaiseksi parhaan maalipaikan on värkännyt kakkosketju. 

Ennen erän puoliväliä Kärppien ykkösketjku sai vahvan vaihdon ja pitkän hyökkäyspään paineen, joka päätyi maalirautoihin osuneeseen kiekkoon. Kärppien avausmaali oli todella lähellä. 

Kärppien ykkösketju ja etenkin Jesse Puljujärvi pitää SaiPaa tällä hetkellä pilkkanaan. Vieraat eivät saa hippaa niin kauan kun kotijoukkueen ykkösnyrkki on kentällä. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Teemu Ramstedt otti pikkukakkosen. Ylivoiman loppuhetkillä Julius Junttila sivalsi millintarkasti kiekon SaiPa-maalin ylänurkkaan.

Julia Junttilan maali:

Kärpät pääsi ylivoimalle uudelleen heti perään, eikä jättänyt paikkaansa käyttämättä. Tällä kertaa maalintekijänä tshekkihyökkääjä Radek Koblizek. 

Radek Koblizekin maali:

SaiPa sai yrittää avauserän lopulla kavennusmaalia ylivomalla Jimi Jalosen pikkukakkosen takia, mutta Kärpät selvitti alivoiman tuttuun tapaan tyylikkäästi. 

Kärpät vei ensimmäisen erän puhtaasti 2-0. Maalivahtien torjunnat: Rybar 2, Niclas Westerholm 13. 

2.erä

Toinen erä on käynnissä. 

– Pidetään jalat liikkeellä, kuului avauserässä liigauransa 100. maalin iskeneen Junttilan ohje toiseen erään. 

Junttilan ohje ei ilmeisesti mennyt joukkuekavereille perille, sillä SaiPa on hallinnut toisen erän ensimmäisiä minuutteja. Vieraat saivat jopa pitkän hyökkäyksen aikaan ja Kärpät joutui lyömään ensimmäisten minuuttien aikana yhden pitkänkin. 

Kärpät käänsi kuitenkin erän suunnan ensimmäisen neljänneksen jälkeen nelosketjun toimesta, jonka aloittamaa hyökkäyspään painetta tuli jatkamaan ykkösnyrkki. 

Erä lähestyy jo puoliväliä, eikä lisämaaleja ole nähty. Raksilassa on yleisöä paikalla 4739 katsojaa.

Toisesta erästä on jäljellä enää viimeinen neljännes. Erä on ollut ajoittain avauserää tasaisempi, mutta missään vaiheessa SaiPa ei ole saanut sen tuntuista otetta, että se taistelisi tässä pelissä pisteistä. 

Yksi Kärppien parhaista maalipaikoista pedattiin Aatu Rädylle, joka laukoi kuitenkin ohi. 

Toisessa erässä ei nähty maaleja. Kärpät oli pelin päällä ja sai paikkojakin, mutta tehottomuus vaivasi kotijoukkuetta. Torjunnat kirjattiin Rybar neljä, Westerhom yhdeksän.

3.erä

Päätöserä on käynnissä. 

– Puolustetaan jämäkästi, paljasti Aatu Räty voiton avaimet päätöserään. 

 Heti erän alussa tunteet kuohahtivat, kun Markus Kojo taklasi kärppäpelaajaa selästä vaihtoaitioiden edessä. Pienen torikokouksen jälkeen alkoi kotijoukkueen ylivoima. 

Kärppien paras pelaaja SaiPa-ottelussa on ollut Jesse Puljujärvi. Ketjukaverit saavat nauttia jatkuvasti laatusyötöistä ja Puljujärven kiekossa pysymisen taito on ihailtavalla tasolla. Puljujärvi petasi muun muassa Pyörälälle viiden minuutin pelin jälkeen maalin eteen aivain avopaikan, mutta jostain syystä Pyörälä haki vielä syöttöä. 

SaiPa sai erän puolivälin paikkeilla ihan hyvän paineen Kärppien puolustuspäähän. Muutamia laukauksiakin tuli, mutta ne olivat helppoja marjoja kotijoukkueen maalia vartioivalle Rybarille. 

SaiPa sai erän lopulla ylivoimatilaisuuden, kun Koblizek komennettiin jäähyaitioon. Aikalisän jälkeen alkanut pakkopeli toi myös tulosta pari minuuttia ennen loppua kavennusmaalin muodossa. 

SaiPa haki lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut. Kärpät voitti ottelun maalein 2-1.