Kärpät kaatoi KalPan tyy­lik­kääs­ti – Sar­ja­joh­to jo huimat 23 pis­tet­tä

Kärpät kaatoi KalPan tyylikkäästi lukemin 5-2. Mika Pyörälä nousi illan tehojen ansiosta oululaisjoukkueen kaikkien aikojen pistepörssissä toiseksi.

KalPa yrittää napata Raksilasta pudotuspelipaikan kannalta tärkeitä pisteitä. Liigakiekkoa Kärpät - KalPa;
KalPa yrittää napata Raksilasta pudotuspelipaikan kannalta tärkeitä pisteitä.
KalPa yrittää napata Raksilasta pudotuspelipaikan kannalta tärkeitä pisteitä.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät voitti KalPan Raksilassa maalein 5-2 ja kasvatti sarjakärjessä johtonsa jo 23 pisteeseen. Oululaisten maaleista vastasivat Jani Hakanpää, Aleksi Heponiemi, Jasper Lindsten, Atte Ohtamaa ja Kärppien kaikkien aikojen pistepörssissä illan tehojen ansiosta toiseksi noussut Mika Pyörälä. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. 

Kärpät sai parissa ensimmäisessä vaihdossa hyvän paineen KalPan maalille, mutta sen jälkeiset minuutit ovat olleet tasaisempia. Myös Jussi Rynnäs kärppämaalilla on joutunut torjuntatöihin. 

KalPa on tullut peliin pirteästi ja tulee surutta mustapaitaisten kärppäpelaajien iholle. Muun muassa Tino Metsävainio on saanut jo kovuutta osakseen. 

Kärpät sai loistavan maalipaikan, kun kiekonriiston jälkeen Jussi Jokinen pelasi kiekon Nicklas Lasulle, jonka veto ei kuitenkaan mennyt maaliin. Jokisella olisi ollut itselläänkin loistava laukaisupaikka, mutta hän jätti sen tällä kertaa käyttämättä. 

Avauserä on ylittänyt puolivälin, mutta maalia Raksilassa ei ole vielä nähty. Kerran Kärpät on tosin osunut tolppaan. 

Yleisömäärä illan ottelussa on virallisen ilmoituksen mukaan 4617. Silmämääräisesti hallissa ei ole läheskään niin paljon katsojia. 

Käynnissä on suhteellisen vauhdikas peli. KalPa on hallinnut kenttätapahtumia viime minuutit ja muun muassa Kärppien kakkosketju oli omassa päässä hetki sitten pahassa pyörityksessä. 

Kärpät siirtyi ottelussa johtoon, kun peliaikaa avauserästä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Maalintekijä oli Jani Hakanpää, joka ohjasi Jussi Jokisen syötön maaliin. Kakkossyöttö kirjattiin Atte Ohtamaalle. 

Jani Hakanpää vei Kärpät 1-0-johtoon KalPaa vastaan.
Video: Telia

KalPa pääsi erän lopussa ylivoimalle, kun Otto Karvinen otti pikkukakkosen. KalPa sai kiekon kertaalleen tolppaan, muttei maaliin. Kuopiolaisten ylivoiman jämäsekunnit jäivät toiseen erään ja erätauolle poistuttiin Kärppien maalin johdossa. 

Maalivahtien torjunnat avauserässä: Rynnäs 14, Jonathan Iilahti 5. 

2.erä

Toinen erä on alkanut. 

– Hieno lätty Jussilta siihen, jostain mailanvarresta se pomppi sisään, Hakanpää kommentoi avauserän maaliaan. 

KalPa on aloittanut toisen erän vahvasti, eikä Kärpät ole saanut vielä juonesta kiinni. Myös tasoitus oli lähellä, eikä Rynnäs nähnyt sinivivialämäriä ollenkaan, mutta isokokoisena maalivahtina Rynnäs peitti tarpeeksi. 

Hetkeä myöhemmin vieraat saivat saavillisen jäävettä niskaansa. Aleksi Heponiemi päätti suoran hyökkäyksen 2-0-maaliin. Syöttöpiste merkittiin Mika Pyörälälle. 

Kärpät siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle ennen erän puoliväliä. KalPan Joona Riekkinen tupeloi hyökkäyssiniviivalla ja Jasper Lindsten karkasi läpiajoon eikä erehtynyt.

Kärpät kasvatti johtoaan hetkeä myöhemmin. Kiekonriiston jälkeen Pyörälä ja Heponiemi pelasivat kiekon viivaan Ohtamaalle, joka latasi komean lyöntilaukauksen vastustamattomasti KalPa-maaliin. 

KalPa sai tasoitettua pelin toisen erän viimeisellä neljänneksellä Lasse Kukkosen jäähyn aikana. Maalintekijä ylivoimalla oli Cade Fairchild.

Liigakiekkoa Kärpät - KalPa;
Liigakiekkoa Kärpät - KalPa;
Kuva: Pekka Peura

Kärpät pääsi heti perään pitkälle ylivoimalle, kun Topi Piipponen otti 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Ylivoima tuotti tulosta, kun Pyörälä ohjasi Ohtamaan vedon maaliin. 

Illan tehojen myötä Pyörälä nousi Kärppien kaikkien pistepörssissä sijalle kaksi ohi Kari Jalosen. Edellä on enää Jari Viuhkola. 

Raksilassa on kaksi erää pelattu. Päätöserään lähdetään Kärppien tukevasta 5-1-johdosta.

3.erä

Ottelun päätöserä on käynnissä.

– Kai se kertoo, että aika kauan on tullut pelattua, Pyörälä kommentoi piste-ennätystään erätaukohaastattelussa.

Päätöserä lähestyy hiljalleen jo puoliväliä. Lisäosumia ei ole nähty, vaikka niihin on ollut etenkin Kärpillä tilaisuus. Esimerkiksi ykkösketjussa pelaavalla Sami Anttilalla on ollut paikat kauden avausmaaliin, mutta onnistumista ei ole tullut. Myös Tino Metsävainiolla oli mainio paikka maalintekoon. 

KalPa pääsi hakemaan lohtua erän puolivälissä ylivoimalla, kun Jani Hakanpää lähti istumaan pikkukakkosta. Oskar Osala otti alivoimalla myös jäähyn, joten KalPa sai pelata vajaan minuutin kahden miehen ylivoimalla. 

Kärpät selvitti toisen jäähyn. KalPa otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella neljää vastaan. Lopulta kiekko löysi tiensä ohi Rynnäksen. Maali merkittiin Alexandre Texierin nimiin. 

Peliaikaa on jäljellä viisi minuuttia. Kärpillä on edelleen turvallinen johto. 

KalPa pääsi vajaat neljä minuuttia ennen pelin loppua vielä ylivoimalle, kun Miska Humaloja otti kampitusjäähyn. Sarjan paras alivoima nollasi kuitenkin kuopiolaisten pakkopelin. 

Lisäosumia ei nähty ja Kärpät voitti ottelun lopulta maalein 5-2.