Kärpät kaatoi HPK:n - Jussi Jo­ki­sel­la kolmen te­ho­pis­teen ilta

Kärpät kaatoi HPK:n Raksilassa maalein 4-1. Kärppien tehomies oli kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Jussi Jokinen.

Kokoonpanoon palannut Jussi Jokinen syötti toisessa erässä kaksi maalia.
Kokoonpanoon palannut Jussi Jokinen syötti toisessa erässä kaksi maalia.
Kokoonpanoon palannut Jussi Jokinen syötti toisessa erässä kaksi maalia.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

 Kärpät kasvatti sarjajohtoaan keskiviikkona kaatamalla HPK:n Raksilassa maalein 4-1. Kärppien tehomies oli kolmeen tehopisteen iltaa paluuottelussaan viettänyt Jussi Jokinen. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. Ennen peliä kukitettiin Mikko Niemelä 400 pelatun liigapelin kunniaksi. 

HPK pääsi ottelussa nopeasti ylivoimalle, kun paluun pitkältä sairauslomalta tehnyt Otto Karvinen taklasi HPK-pelaajaa kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Kärpät kuitenkin selvitti ensimmäisen erikoistilanteen suhteellisen mallikkaasti. 

Puolet avauserästä on pelattu, eikä maaleja ole vielä nähty. Kärppien ykkösketju sai hyvän paineen vieraiden puolustuspäähän, jonka seurauksena HPK rikkoi ja Kärpät pääsi ylivoimalle.

Kärppien ylivoima pyöri hyvin ja laatupaikkoja syntyi useampia, mutta HPK selvisi osin hyvän tuurin ansiosta. Jesse Puljujärvi urakoi molemmissa ylivoimakentällisissä täydet kaksi minuuttia.  

Avauserä Raksilassa on pelattu. Ensimmäinen erä oli kovavauhtinen ja hienokseltaan kotijoukkueen hallussa. Kärpät pysyi kiekossa enemmän, HPK iski puolestaan vastahyökkäyksistä. Maaleja avauserässä ei kuitenkaan nähty. 

Kärpät lähtee toiseen erään lähes kahden minuutin ylivoimalla HPK:n viime sekuntien pikkukakkosen johdosta. 

Maalivahtien torjunnat Patrik Rybar kuus, Rasmus Reijola yhdeksän. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Kärpät aloittaa ylivoimalla pelin avausmaalin metsästämisen. 

Isännät avasivat maalitilin aivan ylivoiman viime hetkillä. Julius Junttila sivalsi kiekon melko helpon näköisesti etuyläkylmasta sisään. Syöttöpisteet kirjasivat Jussi Jokinen ja Ludwig Byström.

Julius Junttila sivalsi Kärpät 1–0-johtoon Jussi Jokisen ja Ludwig Byströmin esityöstä.
Video: Telia

Kärpät siirtyi hetkeä myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalle, kun HPK:n puolustus aukesi luvattoman helposti. Maalintekijä Michal Kristof. Syöttöpisteet Aku Rädylle ja Julius Junttilalle.

Michal Kristof iskee vastahyökkäyksestä Kärpät kahden maalin karkumatkalle.
Video: Telia

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näki aikalisän tarpeelliseksi nopeasti isäntien toisen maalin jälkeen. 

Pennasen aikalisä ei auttanut, sillä Kärpät siirtyi 12 sekuntia sen jälkeen jo 3-0-johtoon. Maalintekijä Janne Pesonen, syöttäjät Lasse Kukkonen ja illan toisen syöttöpisteen merkkauttanut Jokinen. 

Janne Pesonen rouhii Kärppien 3–0-osuman maalin edestä Lasse Kukkosen lähettämästä päätykiekosta.
Video: Telia

HPK värkkäsi kavennuksen hieman ennen erän puoliväliä siirretyn rangaistuksen aikana. Vieraiden kavennuksen iski Jere Innala Arto Laatikaisen komeasta syötöstä.

Jere Innala iski hämeenlinnalaisten kavennuksen Arto Laatikaisen loistosyötöstä.
Video: Telia

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Puljujärvi kaadettiin. Jäähy oli vierailta niin sanottu hyvä jäähy, sillä Puljujärvi olisi karannut väistämättä yksin pahan tekoon ilman rikettä. Tällä kertaa Kärppien ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta. 

Erän lopussa vieraat saivat hakea vielä kavennusta ylivoimalla Miska Humalojan kampitusjäähyn ansiosta, mutta lisäosumia toisessa erässä ei enää nähty. Erätauolle poistuttiin Kärppien kahden maalin johdossa. 

3.erä

Päätöserä on alkanut. 

Erikoistilannepelaaminen jatkui heti erän alussa, kun Janne Pesonen komennettiin jäähyaitioon koukkaamisen takia. Puntit tasoittuivat kuitenkin reilun minuutin pakkopelin jälkeen, kun myös HPK sai pikkukakkosen. 

Vauhti keskiviikkoillan pelissä on säilynyt kovana alusta loppuun. Päätöserä lähestyy jo puoliväliä ja peli aaltoilee tällä hetkellä päästä päähän. Kumpikaan joukkue ei saa juuri nyt pitkiä hyökkäysmyllyjä aikaan, mutta vauhtia kaukalossa riittää. HPK ei ole missään nimessä luovuttanut pisteiden suhteen. 

Vieraiden takaa-ajo tyssäsi ainakin toistaiseksi kahden minuutin jäähyyn. Kärppien ylivoima oli kuitenkin heikkoa, eikä neljännen osuman uhkaa oikein ollut. 

Peliaikaa on jäljellä nelisen minuuttia. Kavennusmaalia ei ole vielä nähty, vaikka vierailla on kirivaihde päällä. 

HPK otti maalivahdin pois vajaat kolmen minuuttia ennen loppua. Takaa-ajo ei onnistunut, Juhamatti Aaltonen viimeisteli loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.

Juhamatti Aaltonen sinetöi 4–1-loppulukemat tyhjään maaliin.
Video: Telia