Kärpät kaatoi Gre­nob­len tois­ta­mi­seen, 17-vuo­tias Topi Niemelä tar­raa­mas­sa kiinni jo va­kio­pa­kin paik­kaan – ”Jos Topi jatkaa tuohon tapaan, niin siitä ei ole kahta sanaa”

Kärpät vankisti piikkipaikkaansa Mestarien liigan E-lohkossa kaatamalla hallitsevan Ranskan mestarin Grenoblen toistamiseen viikon sisällä. Torstai-iltana oululaisten voittolukemat kirjattiin 2-6.

Kärpät vankisti piikkipaikkaansa Mestarien liigan E-lohkossa kaatamalla hallitsevan Ranskan mestarin Grenoblen toistamiseen viikon sisällä. Torstai-iltana oululaisten voittolukemat kirjattiin 2-6. 

Kärpät oli edellisen kohtaamisen tapaan kuskin paikalla lähes läpi ottelun. Ranskalaiset saivat ensimmäisessä erässä hetkeksi otteen pelistä, ja pari kertaan illan aikana muutaman vaarallisen hyökkäyksen, jotka kärppämaalia vartioinut Justus Annunen kuitenkin hoiteli tyylillä. 

– Pelasimme heitä vastaan nyt paremmin kuin viime viikolla. Pystyimme kääntämään peliä hyvin ja käyttämään nopeuttamme hyväksemme, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kommentoi ottelun jälkeen Kalevalle.

Tehominuutit ratkaisivat pelin

Oululaisjoukkue aloitti maalitehtailun jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Sami Anttila pääsi ohjaamaan Otto Karvisen vedon maaliin. Sen jälkeen Kärpät hakkasi ketsuppipulloa puolitoista erää joka puolelta sellaisella tarmolla, että lopulta pullo räjähti. 

Kärpät osui toisen erän lopulla alle 2,5 minuuttiin peräti kolme kertaa ja peli oli sillä selvä. 

Oululaisten maalitehtailun aloitti Jesse Puljujärvi, joka ohitti jälleen hyvin esiintyneen maalivahti Lukas Horakin läpiajosta. 

– Startti oli hyvä, mutta olimme turhautua, kun ei meinannut maalia syntyä mistään. Ne toisen erän lopun osumat olivat todella tärkeitä. Jesseltä hienot harhautukset, mutta ne kaksi muuta maalia oli työmiesten osumia, Manner kiitteli. 

Jesse Puljujärvi jatkoi tehokkaana CHL:ssä.
Video: MTV

Heti seuraavassa vaihdossa Jari Sailio laukoi laidasta ja Janne Pesonen pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin maukkaasta paluukiekosta. Reilua minuuttia myöhemmin peliväline pomppi hyökkäysalueella puolustaja Jakub Krejcikin lapaan, joka tälläsi pikkumustan vastustamattomasti etuyläkulmaan. 

Päätöserässä kotijoukkue pääsi kahden miehen ylivoimalla vielä näennäisesti mukaan peliin, mutta maailmanmestari Juho Lammikko päätti pyristelyt ensimmäisellä CHL-maalillaan. 

Hetkeä myöhemmin ensimmäisen CHL-maalinsa viimeisteli Tuukka Tieksola Lammikon loistavasta esityöstä. 

Nuorempi Niemelä nappaamassa vakiopaikan?

Oululaisten ongelmakohta oli viime vuosilta tuttuun tapaan ylivoimapeli. Kärpät pääsi pelaamaan miesylivoimalla viisi kertaa, mutta maaleja ei nähty ensimmäistäkään. 

– Ylivoimassa ei ollut mitään muuta vikaa kuin viimeinen silaus. Tylyys petti nyt, mutta on vain ajan kysymys koska ylivoima tekee tehoja, päävalmentaja uskoi. 

Kärppien uusittu ykkösketju väläytteli ajoittain, mutta muun muassa Puljujärvi ei pelannut torstaina aivan parhaalla tasollaan. Välillä torniolaisen syötöt karkailivat ikävästi. 

Konkarikaksikko Janne Pesonen ja Jussi Jokinen täydentyi pappaketjuksi Mika Pyörälän myötä. Alku oli vaikea, mutta kolmikko paransi sitä mukaa, mitä pidemmälle peli eteni. 

– Heillä liikkui kiekko nopeasti ja heidän yhteistyömallinsa tekivät heistä säännönmukaisia. Hyviä suoria hyökkäyksiä ja päätypelejä heiltä. 

Kärppien kolmos- ja nelosvitjat olivat omassa päässä ajoittain vaikeuksissa, mutta ottelun lopussa Lammikon vitja onnistui etenkin hyökkäyspäässä. 

Päävalmentaja oli nelosketjuun erittäin tyytyväinen ja antoi kolmosketjullekin synninpäästön. 

– Kolmosketjun alku oli haastava, mutta lopun tehojen ansiosta heidänkin iltansa jäi posin puolelle. Nelosketjusta tykkäsin todella paljon. He pelasivat kurinalaista voittavaa jääkiekkoa. 

Puolustuksen suuriin onnistujiin nousi jälleen 17-vuotias puolustaja Topi Niemelä (0+2), joka kirjautti jo kahteen ensimmäiseen erään pari syöttöpistettä. 

– Topista tulee Markus Nutivaara mieleen. Ei mene sormi suuhun kiekon kanssa, kamppailee kovaa ja menee tilanteisiin aina lujaa. 

Manner maalailee Kärppien nuoremmalle Niemelälle jo vakiopakin paikkaa. 

– Jos Topi jatkaa tuohon tapaan, niin siitä ei ole kahta sanaa, Manner lupaa.