Kärpät kaatoi Ässät Lam­mi­kon ja Kar­vi­sen maa­leil­la – Patrik Ry­ba­ril­le lii­ga­uran en­sim­mäi­nen nol­la­pe­li

Ottelun toinen erä oli tasaista miekkailua, eikä maaleja nähty Raksilassa vieläkään. Molemmilla joukkueilla oli jälleen omat paikkansa, mutta Rybar ja Tarasov pitivät maalinsa koskemattomina.

Kärpät päihitti Ässät Raksilassa lukemin 3–0.
Kärpät päihitti Ässät Raksilassa lukemin 3–0.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kärpät säilytti kotisaldonsa puhtaana kaatamalla Porin Ässät Raksilassa lukemin 3–0. Oululaisten maalit viimeistelivät kaksi kertaa osunut Juho Lammikko ja tyhjään maaliin kiekon toimittanut Otto Karvinen.

Patrik Rybarin liigauran ensimmäinen nollapeli tuli 28 torjunnalla.

1. erä

Avauserä oli Raksilassa maaliton. Molemmat joukkueet saivat hakea ylivoimaosumaa kertaalleen, mutta pakkopelin tukkoisuuden kanssa alkukauden ajan painineet joukkueet eivät onnistuneet maalinteossa.

Maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla myös tasakentällisin. Kärppien maalilla Rybar joutui venymään muutamaan hyvään pelastukseen. Ässien maalilla pelaava Daniil Tarasov vaikutti ajoittain aavistuksen epävarmemmalta, mutta kärppäpelaajien melko ponnettomat maalintekoyritykset avittivat nuorta venäläistä mukavasti.

Maalien puutteesta huolimatta ensimmäinen erä oli Kärppien. Tarasov joutui venymään erän aikana lopulta 14 torjuntaan Rybarin selvitessä seitsemällä.

2. erä

Ottelun toinen erä oli tasaista miekkailua, eikä maaleja nähty Raksilassa vieläkään. Molemmilla joukkueilla oli jälleen omat paikkansa, mutta Rybar ja Tarasov pitivät maalinsa koskemattomina.

Kärpät joutui pulaan ennen erän puoliväliä, kun pikkupedot saivat ensin joukkuerangaistuksen ja heti perään Jakub Krejcik löi kiekon katsomoon.

Puolentoista minuutin kahden miehen alivoima oli vakava uhka oululaisten täydelliselle alivoimasaldolle, mutta Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Mikko Niemelä kestivät kahden viimeksi mainitun pelatessa koko kahden minuutin alivoiman ja vielä hetken sen päällekin Kukkosen lyömän pitkän kiekon takia.

Kärpät sai oman tilanteensa, kun Juho Lammikon johtama ykkösketju sai porilaisten puolustusalueelle todella pitkän hyökkäyksen, jota kakkosketju pääsi vielä jatkamaan. Ässät sai vaihdettua pyörityksen aikana vain yhden pelaajan, mutta porilaiset kestivät ilman takaiskua.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä menivät tasan, sillä molemmat venyivät kiekon eteen kymmenen kertaa. Yleisöä Raksilaan on saapunut torstai-iltana 4244 katsojaa.

3. erä

Maalihanat avautuivat vihdoin päätöserän alussa. Toisessa erässä pitkän alivoiman urakoinut Mikko Niemelä laukoi viivasta, ja Juho Lammikko ohjasi kiekon ohi Tarasovin. Syöttöpisteen maaliin kirjasi myös kiekon Niemelälle toimittanut Jesse Puljujärvi.

Ässät haki seuraavat minuutit kavennusta, ja Rybarilla kärppämaalilla oli töitä venäläistä virkaveljeään enemmän. Erän puolivälin jälkeen Rybar otti kampitusjäähyn ja Ässät pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Liigan heikkotasoisin pakkopeli ei tuonut tasoitusta.

Ässien takaa-ajo tyssäsi hetkeksi viisi minuuttia ennen erän loppua, kun porilaiset joutuivat rikkomaan Puljujärven ja Krejcikin päästyä hyvään maalipaikkaan. Kärpät ei saanut kuitenkaan revittyä kahden minuutin aikana lisää eroa vieraisiin.

Kovasta yrityksestä huolimatta porilaiset eivät saaneet tasoitusmaalia aikaan. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti maalivahdin pois jo kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria, mutta sekään ei auttanut. Kärpät iski kiekon tyhjään maaliin Otto Karvisen toimesta.

Ässät jatkoi ilman maalivahtia. Viimeisellä minuutilla Lammikko iski illan toisen maalinsa tyhjään nuottaan. Kärpät voitti ottelun maalein 3-0.

Kärppien ensimmäinen maali: 

Kärppien toinen maali: 

Kärppien kolmas maali: