Kärpät ja kuusi muuta seuraa sol­mi­vat jät­ti­mäi­sen yh­teis­työn: Kos­ket­taa yli 2500 pe­laa­jaa – "Suurin jää­kie­kon seu­ra­yh­teis­työ koko Suo­mes­sa"

Oulunseudun seurayhteisössä on mukana yli 2500 pelaajaa. Tämä on oululaisseurojen mukaan suurin seurayhteisö koko Suomessa.

Vasta 17-vuotias Aatu Räty on tämän hetken kirkkaimpia junioritähtiä Kärpissä. Hän on tällä kaudella päässyt pelaamaan jo Liigassa.
Vasta 17-vuotias Aatu Räty on tämän hetken kirkkaimpia junioritähtiä Kärpissä. Hän on tällä kaudella päässyt pelaamaan jo Liigassa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Ahmat ry, Kiekko-Laser juniorit ry, Kiekko-Oulu ry, Kiimingin Kiekkopojat ry, Limingan Kiekko ry, Muhoksen Jääklubi ry ja Oulun Kärpät 46 ry ovat solmineet viisivuotisen seurayhteistyösopimuksen.

Oulun seudun seurayhteisössä on mukana yli 2 500 pelaajaa. Tämä on seurojen mukaan suurin jääkiekon seurayhteisö koko Suomessa.

Jokaisen seuran toiminta pysyy itsenäisenä ja oman seuraidentiteetin mukaisena D1–U14-ikäluokkaan asti. C2–U15-vaiheessa jokaisen seuran toiminta siirtyy kaikille yhteisten toimintaperiaatteiden alaisuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki joukkueet pelaavat Kärppä-paidoilla C2–A–junioreissa.

Seurayhteisön on tarkoitus tehdä kiinteää yhteistyötä Kärppä-Säätiön kanssa.

Seurayhteistyön tavoitteena on seurojen harrastajamäärän lisääminen lapsi- ja juniorivaiheessa sekä leveän ja laadukkaan pelaajapolun jatkuva kehitys kilpakiekkovaiheessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa kahta SM-tason joukkuetta sekä C- että B- juniorivaiheissa. Näitä kärkijoukkueita tukevat alempien sarjatasojen joukkueet.

Seuratyöntekijöiden yhteistyö ja verkostoituminen sekä yhteiset valmennuslinjaukset, suositukset toiminnasta ja valmentajakoulutukset ovat yhteisön käytännön arkea. Seurat painottavat, että pelaajien eteen tehtävä työ on yhteistyön keskiössä.

Seurojen neuvottelukunnalla on valvontavastuu yhteisön toiminnasta. Jokainen seura on edustettuna neuvottelukunnassa.

Yhteisön ohjausryhmällä on päätösvalta urheilutoiminnan kausittaisesta toteuttamisesta. Ohjausryhmä nimetään kevään 2020 aikana.

Seurat kertovat uskovansa, että yhteistyössä toimien alueen pelaajat löytävät aiempaa useampia mahdollisuuksia harrastaa jääkiekkoa sekä kasvaa huippukiekkoilijaksi kotiseudullaan.

Seurat ovat sitoutuneet myös vastuullisuusperiaatteeseen, etteivät ne vastaanota yksin seudulle muuttavaa yläkouluikäistä pelaajaa.

Tänään allekirjoitettu sopimus rauhoittaa seurojen mukaan niiden välisen kilpailutilanteen pelaajista, valmentajista ja jäävuoroista.

Juttua ja otsikkoa tarkennettu kello 22.07: kyseessä on seurojen mukaan suurin jääkiekon seurayhteisö Suomessa, ei koko urheilukentän suurin.