Kärpät iski kuusi maalia ja kaatoi TPS:n – Jo­ki­sel­la ja Junt­ti­lal­la kolmen te­ho­pis­teen ilta, katso kooste ot­te­lus­ta

Kärpät kellisti Turun Palloseuran Raksilassa lukemin 6–2. Oululaisjoukkueen tehomiehiä olivat kolme pistettä mieheen merkkauttaneet Jussi Jokinen ja Julius Junttila.

Kärpät juhli maaleja kotiyleisön edessä lauantaina Raksilassa.
Kärpät juhli maaleja kotiyleisön edessä lauantaina Raksilassa.
Kärpät juhli maaleja kotiyleisön edessä lauantaina Raksilassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kärpät nappasi murskavoiton Turun Palloseurasta lauantain liigakierroksella, kun turkulaisvieraat kaatuivat Raksilassa lukemin 6–2. Kärppien tehomiehinä hääräsivät kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Jussi Jokinen (1+2) sekä Julius Junttila (1+2).

Kaleva seurasi ottelua Raksilassa.

1.erä

Ennen pelin alkua Raksilassa juhlistettiin perjantaina Lahdessa seuraennätyksen tehnyttä Mika Pyörälää. Kärppäkonkarin tyhjään maaliin iskemä osuma siirsi Pyörälän ohi Kai Suikkasen oululaisjoukkueen kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä Liigassa.

Samassa seremoniassa Juho Lammikko palkittiin valinnasta Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi ja Kärpät onnitteli myös EM-kisapaikan varmistaneita Huuhkajia. 

Kiekon pudottua jäähän kaukalossa on kamppailtu ensimmäiset minuutit melko tasavahvasti. Kärppien Jakub Krejcik kilautti kertaalleen tolppaan. 

Heti perään Kärppien Lammikko otti pikkukakkosen puolivahingossa. TPS sai parissa sekunnissa kiekon kärppämaalin tolppaan Filppulan toimesta. Se olikin turkulaisten paras maalipaikka Lammikon jäähyn aikana. 

Ruotsista aiemmin tällä viikolla lähtenyt Ville Leskinen uumoili aiemmin viikolla tulevansa seuraamaan kärppäpeliä ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Leskinen on saapunut paikalle. 

Kärpät sai erän puolivälissä ykkösketjun johdolla pitkän paineen turkulaisten päätyyn. Kärpät ehti vaihtaa hyökkäyspään paineen aikana kakkosketjun jäälle, jonka laitahyökkääjä Jussi Jokinen iski kiekon turkulaisten maaliin. Osuma oli Jokisen kauden ensimmäinen. 

Heti seuraavasta vaihdosta kolmosketju värkkäsi suorahyökkäysmaalin. Osuman viimeisteli maalinedustalta Radek Koblizek

Erän viimeisellä neljännekselle TPS sai kavennuksen, kun Lauri Pajuniemi sivalsi kovan ja tarkan tasoituksen ohi Justus Annusen

Kärpät pääsi avauserän viimeisillä minuuteilla vielä ylivoimalle. Kauan ei pakkopeli ehtinyt vanhentua, kun Shaun Heshka laukoi siniviivasta Kärpät jälleen kahden maalin päähän. Tilanteessa Mika Pyörälä teki loistavan maskin turkulaisten maalille. 

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien kahden maalin johdossa. Ensimmäisen erän torjunnat kirjattiin liigatilastoihin Annunen yksi, Rasmus Tirronen 13. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Erän alku viivästyi hieman pelialustan paikkailun takia. 

Heti erän alussa nähtiin ikävä tilanne vaihtoaitioiden edessä, kun Simon Suoranta törmäsi Michal Kristofiin. Slovakkisentteri jäi jäähän makaamaan, mutta pääsi lopulta omin voimin vaihtoaitioon. Suoranta sai tilanteesta pikkukakkosen. Kristof pelasi heti alkaneella ylivoimalla. 

Pakkopelivelvoitteet hoiteli enimmäkseen oululaisten kakkosylivoima. Maalia ei syntynyt. 

Toisen erän alku ei ole ollut Kärpiltä yhtä vahva kuin avauserä kokonaisuutena. Turkulaisetkin ovat saaneet nyt muutamia maalipaikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä. 

Toinen erä on ehtinyt jo yli puolivälin. Peli aaltoilee päästä päähän, eikä ole varsinaisesti kummankaan joukkueen hallussa. Kaukalossa on enemmän vauhtia kuin järkeä. 

Illan ottelua seuraa Raksilassa 5408 katsojaa. Paikalla on myös mukavasti TPS-faneja. 

Kärppien ykkösketjulle tuli harvinainen takaisku, kun TPS onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-2. Maalintekijä oli Markus Nurmi

Kärpät kuittasi TPS:n maalin nopeasti, kun Michal Kristof tälläsi b-pisteiden välistä pelivälineen ohi Tirrosen. 

Kärpillä oli loistava mahdollisuus lisätä johtoa pari minuuttia ennen erätaukoa, kun Lasse Kukkonen löysi Jokisen paraatipaikastaan hyökkäyssiniviivalta pakkien välistä. Jokinen polkaisi läpi, mutta Tirronen pelasti tilanteen heittäytymällä. 

Kärpät pääsi viimeiseksi minuutiksi ylivoimalle, kun mustapaitaisen pelaajan maila kopsahti Krejcikiä päähän. Ylivoima kasvoi vielä ennen erätaukoa kahden miehen ylivoimaksi, kun TPS-pelaaja osui Koblizekia mailalla päähän. 

Kahden miehen pakkopeli ei elänyt päätöserään saakka, kun Mika Pyörälä toimitti kiekon ohi Tirrosen. Erätauolle poistuttiin Kärppien kolmen maalin johdossa. 

3.erä

Ottelun päätöserä on käynnissä. Oululaisten viidennen maalin viimeistellyt Pyörälä uskoi erätaukohaastattelussa kotijoukkueen pystyvän varmasti toista erää parempaankin esitykseen. 

Kärpät sai pelata erän alun ylivoimalla, mutta maalia ei syntynyt. 

Ensimmäinen neljännes päätöserästä on pelattu, eikä vierasjoukkue ole saanut viriteltyä minkäänlaista uskottavaa takaa-ajoa. Kärppien ykkösnyrkki pyöritteli jälleen pitkät pätkät hyökkäyspäässä, mutta aivan viimeinen viimeistely silaus siitäkin puuttui. 

TPS pääsi ylivoimalle, kun Lasse Kukkonen sai pikkukakkosen poikittaisesta mailasta. Turkulaisten kauden harvoja valopilkkuja on ollut ylivomapelaaminen, mutta tällä kertaa se ei tuonut tulosta. TPS olisi tarvinnut ylivoimalta ehdottomasti kavennuksen, mikäli vieraat haaveilevat pistettä mukaansa.  

Päätöserä on jo yli puolivälin. Kärpät pääsi pelaamaan jälleen ylivoimaa ja peli on muutenkin vahvasti kotijoukkueen hallussa. Kärpät on lähellä voittoa, sillä turkulaisten kirivaihteesta ei ole nähty vilaustakaan. 

Ylivoiman päätyttyä pyöritys kuitenkin jatkui ja lopulta Julius Junttila iski viimeistään viimeisen niitin Kärppien kotivoitolle. 

Lisäosumia ei nähty. Kärpät voitti ottelun lukemin 6–2.

Katso kuvia ottelusta.

Katso valmentajien kommentit pelin jälkeen:

TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen ja Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kommentoivat lauantai-illan tapahtumia pelin jälkeen.
Video: Telia

Lue myös: Kahdeksan tehopisteen kakkosketju antoi vihdoin tulitukea Kärppien ykkösnyrkille – Kolmen pisteen iltaa viettänyt Jussi Jokinen: "Se oli tämän illan suurin juttu"