Kärpät hel­pot­ti CHL-pu­toa­mi­sen tuskaa pe­laa­ja­han­kin­nal­la – Julius Junt­ti­la palaa ou­lu­lais­jouk­kueen ri­vei­hin

Kärppien monivuotinen tähtipelaaja Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Julius Junttila (vas.) pelasi edellisen kerran Kärppien paidassa kaudella 2017–2018.
Julius Junttila (vas.) pelasi edellisen kerran Kärppien paidassa kaudella 2017–2018.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Kärppien monivuotinen tähtipelaaja Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin yksivuotisella sopimuksella. Liigan pelaajayhdistys palkitsi Junttilan toissa kaudella liigakauden parhaaksi pelaajaksi, minkä lisäksi hän voitti tuolloin Kärppien sisäisen piste- ja syöttöpörssin tehoilla 13+39=52.

Viime kaudella oululaishyökkääjä pelasi KHL:n Sibir Novosibirskissa ja Ruotsin SHL:n Växjö Lakersissä.

Kärppien paidassa Junttila on voittanut kolme SM-kultaa.

– Hienoa, että saimme parhaassa iässä olevan oman kasvatin, joka oli lähtiessään Liigan paras pelaaja. Julius etsi paikkaa ulkomailta, mutta ei löytänyt mieleistään. Upeaa, että hän päätti palata kasvattajaseuraansa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho maalailee seuran tiedotteessa.

Junttila harjoitteli Kärppien mukana elo-syyskuussa aina liigakauden avaukseen asti. Sen jälkeen hän on pitänyt jäätuntumaa yllä Kärppien A-nuorten joukkueen mukana.

– Liigassa Kärpät oli ykkösvaihtoehto. Aiempien vuosien tapaan tavoittelen onnistunutta ja menestyksekästä kautta, Junttila sanoo.

Lue myös: Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo rat­kai­su­voi­maa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa