Kärpät aloitti Sa­ta­kun­nan kier­tueen yh­teis­elon poh­dis­ke­lul­la – Annunen palaa tolp­pien väliin parin kuu­kau­den tauon jälkeen per­jan­tain Luk­ko-pe­lis­sä

Karvaan Tappara-tappion keskiviikkona kotiluolassaan kokenut Kärpät matkusti viikonvaihteeksi Satakuntaan.

Justus Annunen palaa Kärppien tolppien väliin liki kahden kuukauden tauon jälkeen.
Justus Annunen palaa Kärppien tolppien väliin liki kahden kuukauden tauon jälkeen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Karvaan Tappara-tappion keskiviikkona kotiluolassaan kokenut Kärpät matkusti viikonvaihteeksi Satakuntaan. Perjantaina pikkupedot kohtaavat Lukon Raumalla ja lauantaina on vuorossa Porin Isomäki Ässien vieraana.

Torstaina Raumalle saapunut oululaisryhmä aloitti Satakunnan kiertueen palaverilla, jossa puitiin viime aikojen otteita.

– Pelaajien ja valmennuksen kanssa pohdiskeltiin vähän tätä yhteiseloa, kärppäluotsi Mikko Manner summasi palaverin. 

Kärpät on hävinnyt kaksi perättäistä peliä. Viimeksi näin kävi lokakuun puolivälissä, kun Kärpät hävisi HIFK:lle ja Tapparalle. Sen jälkeen oululaiset ottivat 11 seuraavasta pelistään täydet pisteet.

Löytyykö tehokkuus maalipaikoissa?

Kärppien perjantain vastustaja Lukko on Liigan kymmenen ottelun kuntopuntarissa komeasti toinen. Raumalaiset ovat napanneet kymmenestä viimeisimmästä pelistään kuusi kertaa kolme pistettä jääden nollille vain kahdesti.

– Lukko on hyvin liikkuva joukkue, jossa on dynaamisia pelaajia. Tila ja aika on varmasti illalla vähissä, eikä mietintämyssyä auta laittaa kaukalossa päähän, Manner painotti ja muistutti Kärppien hävinneen viime vuonna vastaavan ottelun Raumalla rumin 7–1-lukemin.

Viimeisen kuukauden virettä kuvaava kymmenen pelin otanta ei maalaa sarjakärki Kärpistä erityisen vahvaa kuvaa. Kärpät on listauksessa tukevasti keskikastia.

Tilastoja tarkasteltaessa oma pää on pitänyt edelleen kohtuullisen tiiviisti, mutta maalitehtailussa oululaisryhmä on ollut keskivertoa heikompi.

– Jos aiemmin olemmekin olleet tehokkaita, niin enää emme ole, kärppäluotsi tuskaili keskiviikkona tappiollisen Tappara-pelin jälkeen.

Annunen palaa tolppien väliin, Pesosen paluu lähenee

Kärppien kokoonpanossa on vain pieniä muutoksia tappiollisen Tappara-pelin jälkeen. Varamiehinä reissussa ovat mukana hyökkääjät Tino Metsävainio ja Julius Hermonen sekä viime Rauman visiitillä vakavasti loukkaantunut puolustaja Aleksi Mäkelä.

Loukkaantuneiden listoille kirjatut Janne Pesonen, Otto Karvinen ja Sami Anttila kuntouttavat itseään Oulussa. Pitkään sivussa olleen Pesosen paluu lähenee, sillä konkarihyökkääjä saattaa saada paluuluvan joukkueharjoituksiin jo ensi viikon lääkärintarkastuksen jälkeen.

– Ehkä sitten on oikea aika miettiä mihin muotoon loppukauden ketjut muovautuvat, Manner mietti.

Kärppien maalille palaa liki kahden kuukauden tauon jälkeen Justus Annunen. Nuori maalivahti oli poissa ensin loukkaantumisen ja sitten pettymykseen päättyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen takia.

– Tämä on vähän kuin uusi startti kauteen Justukselle. Tarvitsemme myös Justuksen huippuiskuun, jotta meillä on alkukauden tapaan taas kaksi huippuvireistä maalivahtia.

Kärppien kokoonpano perjantain Lukko-pelissä:

Hyökkääjät:

#17 Mika Pyörälä – #19 Juho Lammikko - #9 Jesse Puljujärvi

#13 Julius Junttila - #19 Michal Kristof - #29 Radek Koblizek

#41 Jari Sailio - #27 Miska Humaloja - #36 Jussi Jokinen

#67 Jasper Lindsten – #51 Jesse Koskenkorva - #38 Aku Räty

Puolustajat:

#63 Jakub Krejcik - #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström - #28 Mikko Niemelä

#5 Lasse Kukkonen - #7 Topi Niemelä

#4 Joona Huttula

Maalivahdit #30 Justus Annunen (#42 Patrik Rybar)