Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kärk­käi­sen toi­mi­tus­joh­ta­ja erosi - taus­tal­la eri­mie­li­syys Mag­neet­ti­me­dias­ta

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto eroaa tehtävästään. Juha Kärkkäinen aikoo palata toimitusjohtajan paikalle.

J. Kärkkäisen tavaratalo Ylivieskassa
J. Kärkkäisen tavaratalo Ylivieskassa
Kuva: Heikki Uusitalo

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto eroaa tehtävästään. Ilvesluodon mukaan syynä ovat hänen ja yhtiön pääomistajan Juha Kärkkäisen väliset erimielisyydet, jotka liittyvät yhtiön ilmaisjakelulehti Magneettimediaan sekä kustannustoimintaan.

Juha Kärkkäiselle Ilvesluodon eroilmoitus oli tullut yllätyksenä.

”Ei siinä mitään, tässä varmaan joutuu sorvin ääreen taas vaihteeksi. Olen ajatellut ryhtyväni taas toimitusjohtajaksi ja uskon, että hallitus on kanssani samaa mieltä”, Kärkkäinen sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön hallitus ei ole ehtinyt vielä keskustella asiasta, eikä tarkkoja päivämääriä ole muutoksille vielä tiedossa.

Ylivieskan käräjäoikeudessa käsiteltiin viime maanantaina Magneettimedian kirjoittelua. Syyttäjä vaati lehden päätoimittajana toimivalle Juha Kärkkäiselle ehdollista vankeutta kiihottamisesta kansaryhmää vastaan sekä tavarataloyhtiölle 45 000 euron yhteisösakkoa.

Syyttäjän mukaan viime syksynä ja alkuvuonna julkaistuissa kirjoituksissa solvattiin erityisesti Suomessa asuvia juutalaisia.

Kärkkäinen kiisti oikeudessa syytteet ja kertoi edustavansa vaihtoehtomediaa. Yhtiön johto on irtisanoutunut Magneettimedian kirjoituksista.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa 21. lokakuuta.