Kärk­käi­nen yl­lät­tyi Mag­neet­ti­me­dian tut­kin­ta­pyyn­nös­tä

Ilmaisjakelulehti Magneettimedian julkaisema artikkeli sionismista on herättänyt netissä voimakkaita kommentteja sekä puolesta että vastaan.

Ilmaisjakelulehti Magneettimedian julkaisija ja vs. päätoimittaja Juha Kärkkäinen on yllättynyt Magneettimedian artikkelista jätetystä tutkintapyynnöstä. Artikkelin Magneettimedian vieraskynä-palstalle on laatinut argentiinalainen Adrian Salbuchi.

”Lehdellä on oikeus julkaista tällaisia vieraskyniä. Artikkeli on Salbuchin näkemys sionismista”, Kärkkäinen kommentoi.

Magneettimediassa julkaistussa artikkelissa esitetään kovia väittämiä muun muassa sionismin pesiytymisestä maailman valtarakenteisiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kirjoitus on herättänyt netissä voimakkaita kommentteja sekä puolesta että vastaan. Kärkkäisen mukaan Salbuchin kirjoitus ei edusta lehden linjaa.

Yle Keski-Pohjanmaan mukaan Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto pohtii tutkintapyynnön jättämistä asiasta. 

Seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtajan Gideon Bolotowskyn mielestä ”Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke” -artikkeli on vihapuhetta ja kiihottaa kansanryhmää vastaan. Bolotowsky kertoi Ylelle, että aiemmin Oulun seudulla asuva yksityishenkilö on jo tehnyt artikkelista tutkintapyynnön poliisille.