Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ka­ri-Pek­ka Toi­vo­sen jat­kos­ta Oulun kau­pun­gin­teat­te­ris­sa pää­te­tään maa­nan­tai­na

Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallitus käsittelee ensi maanantain kokouksessaan teatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen määräaikaisen työsopimuksen jatkoa.

Kari-Pekka Toivonen on toiminut Oulun kaupunginteatterin johtajana kolme vuotta.
Kari-Pekka Toivonen on toiminut Oulun kaupunginteatterin johtajana kolme vuotta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallitus käsittelee ensi maanantain kokouksessaan teatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen määräaikaisen työsopimuksen jatkoa.

Toivosen tullessa Ouluun sovittiin, että hänen sopimustaan tarkastellaan uudelleen kolmen vuoden päästä. Se tarkoittaa viimeistään syyskuun loppua.

Kalevan saamien tietojen mukaan on mahdollista, että taiteellisen johtajan pesti vakinaistetaan kokouksessa toistaiseksi-pohjalle.

Myös näyttelijäyhdistykseltä on pyydetty lausunto asiasta. Yhdistyksen puheenjohtaja Anne Syysmaa kertoi torstaina, ettei lausuntoa vielä ole.

Oulun teatteriyhtiössä vallitsee jännittynyt tunnelma. Talossa käydään yt-neuvotteluja, jotka voivat koskea yhdeksää työntekijää. Neuvottelujen on määrä päättyä ensi viikolla, kun teatteriyhtiön hallitus on kokouksensa pitänyt.


Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.), onko kokouksissanne keskusteltu taiteellisen johtajan sopimuksen muuttamisesta toistaiseksi-pohjalle?

– Olemme olleet hyvin tyytyväisiä siihen, että taiteellinen johtaja on sitoutunut Ouluun ja antanut todella kovan panoksen Oulun kaupunginteatterin monipuoliseen kehittämiseen. Jos on muita näkemyksiä, ne käydään maanantaina läpi.

– Silloin kun Toivosen kanssa sovittiin ensimmäisestä määräaikaisuudesta, päätimme katsoa jatkoa nyt syyskuussa. En lähde etukäteen spekuloimaan, mitä kokouksessa päätetään.


Ostot pitää tehdä teatterin toimitusjohtajan kautta

Keväällä, ennen teatteriyhtiön tilinpäätöksen hyväksymistä Oulun kaupungin sisäinen tarkastus ja omistajaohjaus tutkivat käytäntöä, että esityksiä ja esiintyjiä ostettiin/vuokrattiin myös taiteellisen johtajan ja hänen puolisonsa omistamalta yhtiöltä.

Tarkastuksen perusteella kaupunginteatterin hallitus sai ohjeet, että jatkossa kaikkien ostojen pitää tapahtua teatterin toimitusjohtajan kautta. Sisäisen tarkastuksen mukaan summat olivat olleet pienehköjä laitoksen koko budjettiin suhteutettuina.

– Teatterimaailmassa on hyvin yleistä, että hankitaan erilaisia produktioita. Me toimimme samoilla pelisäännöillä kuin muutkin. Sisäisen tarkastuksen ja konserniohjauksen palaverin jälkeen päädyimme muuttamaan menettelytapoja. Olen informoinut tästä kaupungin johtoa. Saimme myös verottajalta ohjeet, miten palkkaa ja yritystuloa pitää kohdella, Tuppurainen sanoo.

Oulun kaupungin sisäisen tarkastuksen kaupunginteatterin ostokäytännöistä tekemä muistio on määrätty salaiseksi.