Kari Jalosen Bern laittaa Kärpät koville illalla Rak­si­las­sa – Ja­lo­nen: ”Kova, ag­gres­sii­vi­nen lätkä on ollut se juttu, jolla olemme mes­ta­ruuk­sia voit­ta­neet”

Jääkiekon Mestarien liiga jatkuu sunnuntaina Raksilassa, kun Kärpät saa vastaansa hallitsevan Sveitsin mestarin SC Bernin.

Kari Jalosen Bern yrittää kaataa Kärpät Oulun Raksilassa. Arkistokuva.
Kari Jalosen Bern yrittää kaataa Kärpät Oulun Raksilassa. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Nukari

Jääkiekon Mestarien liiga jatkuu sunnuntaina Raksilassa, kun Kärpät saa vastaansa hallitsevan Sveitsin mestarin SC Bernin. Ottelu alkaa kello 19.00. Peli näkyy ilmaiseksi Sub-kanavalta. 

Molemmat joukkueet avasivat CHL-kautensa perjantaina. Kärpät kaatoi ranskalaisen Grenoblen Raksilassa helposti Jesse Puljujärven, Janne Pesosen ja Jakub Krejcikin maaleilla. 

Bern puolestaan hävisi Ruotsin kestomenestyjälle Skellefteålle tiukan kamppailun päätteeksi, jossa voittaja selvisi vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Ratkaisevan rankkarin viimeisteli ruotsalaisten illan jokaisessa maalissa mukana ollut Joakim Lindström

Ilman takaiskuja Kari Jalosen ja Mikko Haapakosken valmentama sveitsiläisryhmä ei Ruotsista selvinnyt. Ottelussa kyynärpäätaklauksesta ulosajon ansainnut tshekkihyökkääjä Jan Mursak sai tempustaan sarjaorganisaation kurinpitoryhmältä yhden ottelun pelikiellon sekä 600 euron sakon, joten Mursakia ei nähdä sunnuntaina Raksilan kaukalossa. 

Lammikko jälleen pelikunnossa

Kärppien maalilla pelaa sunnuntaina slovakkimaalivahti Patrik Rybar, jolle ottelu on iso näytönpaikka. Nuori Justus Annunen on heittänyt Rybarille haasteen ykkösmaalivahdin paikasta, ja kaikesta päätellen Annunen tulee saamaan myös kohtuullisesti näyttöpaikkoja alkukauden aikana. 

Slovakkimaalivahti ei ole täysin vakuuttanut vielä muutamassa harjoituspelissä, joten onnistuminen suurseura Berniä vastaan tulisi todella tarpeeseen. 

Kärppien kokoonpanossa ei ole juuri muutoksia. Viime viikolla pienen vamman saanut Juho Lammikko on pelikunnossa ja ottaa paikan Jesse Koskenkorvalta kolmosketjusta. 

Alakentissä päävalmentaja Mikko Manner on tehnyt pientä hienosäätöä nostamalla nuoren Aku Rädyn Lammikon rinnalle. Kolmosketjussa perjantaina pelannut Sami Anttila siirtyy Tino Metsävainion johtamaan neloslinjaan. 

Bern hyvin valmistautuneena Ouluun

Euroopan terävimpään kärkeen kuuluva Bern on Kärpillä äärimmäisen kova mittari. Sveitsiläisillä on myös pieni valmistautumisetu puolellaan, sillä kesäisin kauteen valmistutumista ei ole käkikellomaassa rajoitettu samaan tapaan kuin Suomessa. 

– Ei tämä mikään SM-liiga ole, eikä meillä tule pelaajayhdistys määräämään milloin harjoitellaan. Täällä harjoittelu määrätään ihan oikeasta suunnasta. Se on pakkokin, sillä huippupelaajat pitää raapia paljon pienemmästä pelaajamäärästä kuin Suomessa. Sveitsissä on opittu, että lomailemalla ei pärjätä, Jalonen kertoi Kalevalle keväällä mestaruushumun keskeltä. 

Lue myös: Oppaana tänään Herr Jalonen – mes­ta­ri­val­men­ta­ja esittelee sveit­si­läis­seu­ran­sa kannattajille Heinäpäätä ja muita Oulu-vuosiensa tärkeitä paikkoja

Jalosen mukaan Bern tulee pelaamaan aggressiivista jääkiekkoa Raksilassa. 

– Kova, aggressiivinen lätkä on ollut se juttu, jolla olemme mestaruuksia voittaneet. Pelissämme näkyy valmentamieni joukkueiden tyypillinen ominaisuus. Pelimme on organisoitu tarkasti, ja kaikki pelaajat tietävät, mitä kentällä pitää tehdä, Jalonen painottaa. 

Jalosen luottomies joukkueessa on amerikkalaishyökkääjä Mark Arcobello, joka tehtaili viime kaudella maan kiven kovassa pääsarjassa 49 ottelussa 53 tehopistettä. 

Sveitsiläisjoukkueen takalinjoilta löytyy oululaisille tuttu pelaaja, sillä pari vuotta sitten Oulussa ihastuttanut kiekollisesti taitava puolustaja Miika Koivisto luutii Bernin puolustuksessa. 

Kärppien kokoonpano illan Bern-ottelussa:

1.ketju

Mika Pyörälä – Michal Kristof – Jesse Puljujärvi
Jakub Krejcik – Shaun Heshka

2.ketju

Janne Pesonen – Jussi Jokinen – Radek Koblizek
Ludwig Byström – Mikko Niemelä

3.ketju

Jari Sailio – Juho Lammikko – Aku Räty
Lasse Kukkonen – Aleksi Mäkelä

4.ketju

Sami Anttila – Tino Metsävainio – Otto Karvinen 

13.hyökkääjä Julius Hermonen

7.puolustaja Topi Niemelä 

Maalissa Patrik Rybar, varalla Justus Annunen