Kar­hu­jah­din ikävä päätös Kan­nuk­ses­sa: Louk­kaan­tu­nut karhu raateli met­säs­tä­jää, koirat hyök­kä­si­vät pedon kimp­puun

Karhunmetsästyksen yhteydessä loukkaantunut karhu raateli metsästäjää keskiviikkoiltana Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Karhu lopetti raatelun koirien hyökättyä eläimen kimppuun.

Karhunmetsästys on käynnistyi tiistaina. Tämä karhu on kuvattu Kuhmossa Kiekikosken maastossa katselukojusta, eikä se liity tapaukseen.
Karhunmetsästys on käynnistyi tiistaina. Tämä karhu on kuvattu Kuhmossa Kiekikosken maastossa katselukojusta, eikä se liity tapaukseen.
Kuva: Juha Neuvonen

Karhunmetsästyksen yhteydessä loukkaantunut karhu raateli metsästäjää keskiviikkoiltana Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Metsästäjä sai tilanteessa vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. 

Pohjanmaan poliisi kertoo, että tapahtumat saivat alkunsa, kun karhu tuli kohti passiketjua ja yksi metsästäjistä ampui eläintä. Karhu jatkoi kuitenkin matkaansa osumasta huolimatta koirat perässään.

Metsästäjät ilmoittivat loukkaantuneesta karhusta välittömästi hätäkeskukseen. Karhun metsästys jatkui loukkaantuneen vaarallisen eläimen jahtina. 

Koirat saivat karhun haukkuun, jolloin metsästäjä ampui eläintä uudelleen. Karhu jatkoi matkansa, jolloin metsästäjien muodostama passiketju ampui lähestyvää karhua useamman kerran. 

Loukkaantunut karhu hyökkäsi yhden metsästäjistä kimppuun, jolloin karhua seuranneet koirat kävivät karhun kimppuun. Karhu lopetti jossain vaiheessa metsästäjän raatelemisen. 

Karhu oli vielä elossa muiden metsästäjien saapuessa paikalle. Metsästäjät lopettivat eläimen. 

Poliisin mukaan keskikokoinen naaraskarhu toimi tilanteessa loukkaantuneena omien vaistojensa perusteella. Poliisin mukaan metsästys oli luvallista ja karhun metsästyksen ohjeita noudatettiin tilanteessa, eikä asiassa epäillä rikosta. 

Karhunmetsästys alkoi tiistaina 20. elokuuta.