Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kä­rä­jäoi­keus: Auerin vel­jel­le mak­set­tu lap­sis­ta 9000 euroa kuu­kau­des­sa

Ulvilan surmasta syytetyn Anneli Auerin veli saa tai on ainakin saanut tuntuvasti suurempia korvauksia toimimisesta sisarensa kolmen nuorimman lapsen sijaisvanhempana kuin hän muisti käräjäoikeudessa viime tiistaina.

Ulvilan surmasta syytetyn Anneli Auerin veli saa tai on ainakin saanut tuntuvasti suurempia korvauksia toimimisesta sisarensa kolmen nuorimman lapsen sijaisvanhempana kuin hän muisti käräjäoikeudessa viime tiistaina.

Asia selviää oikeudenkäyntiaineistosta.

Anneli Aueria puolustavan asianajaja Juha Mannerin kysymyksistä malttinsa menettänyt veli arvioi saamiaan korvauksia käräjillä näin:

- Revitään se sitten jumalauta auki koko kansalle. Oisko 8 000 euroa kuukaudessa.

Anneli Auerin ja hänen entisen miesystävänsä seksuaalirikoshaaraa selvittäneen Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio kesäkuulta 2012 kertoo kuitenkin toista:

- Asiassa on selvitetty, että NN1 ja NN2 saavat noin 9 000 euron kuukausittaisen rahallisen korvauksen Anneli Auerin kolmen nuorimman lapsen sijaisvanhempina. Tätä rahamäärää voidaan sinänsä pitää merkittävänä, kuuluu sanatarkka lainaus tuomiosta.

Auerin veli ja tämän vaimo eivät kuitenkaan oman ilmoituksensa mukaan pitäneet saamansa korvausta merkittävänä. He arvioivat taloudellisen tilanteensa tuolloin hyväksi.

Myös Anneli Auerin vanhemmat arvioivat oikeudessa, ettei taloudellisilla seikoilla ollut merkitystä, kun sijaisvanhemmuudesta päätettiin.

Sijaisvanhempien Auerin lasten hoidosta saamat korvaukset ovat vuodessa kasvaneet tuntuvasti. Auerin veli kertoi todistajana, että vielä vuonna 2011 hän ja vaimonsa kuittasivat sijaisvanhemmuudesta 5 853 euroa palkkiona ja 1 200 euroa kulukorvauksina.

Maan kuudessa suurimmassa kaupungissa yhden lapsen perhehoito maksoi viime vuonna keskimäärin 2 511 euroa.

Tätä taustaa vasten Auerin veljen ja hänen vaimonsa saamat korvaukset on hinnoiteltu yläkanttiin. Kunnat kuitenkin päättävät itsenäisesti, mitä sijaisperheille maksetaan. Laki määrittelee vain minimikorvauksen, mutta ei ylärajaa.