Kap­tee­ni Tal­vi­tie: "Näy­tim­me jouk­kuee­na luon­net­ta, kun voitto kai­vet­tiin pelin lop­pu­mi­nuu­teil­la"

Nuorten Leijonien kapteeni Aarne Talvitie kehui mestarijoukkueen luonnetta Vancouverin voittoisan MM-finaalin jälkeen.

Joukkueen kapteeni Aarne Talvitieltä finaali jäi kesken, kun polvi petti alta. Hän teki seitsemässä ottelussa neljä maalia ja syötti kolme.
Joukkueen kapteeni Aarne Talvitieltä finaali jäi kesken, kun polvi petti alta. Hän teki seitsemässä ottelussa neljä maalia ja syötti kolme.
Kuva: Leijonat.fi/Pasi Mennander

Nuorten Leijonien kapteeni Aarne Talvitie kehui mestarijoukkueen luonnetta Vancouverin voittoisan MM-finaalin jälkeen. Turnaus alkoi tappiolla Ruotsia vastaan, ja myös Yhdysvallat oli vielä alkusarjassa Suomea etevämpi. Leijonat löysivät juonen ja rohkeuden peliinsä vasta pudotuspeleissä.

Suomi kaatoi puolivälierissä Kanadan, riepotteli välierissä Sveitsiä ja kampesi finaalissa 3–2-voiton Yhdysvalloista.

–  Näytimme joukkueena luonnetta, kun voitto kaivettiin pelin loppuminuuteilla. Luulen, että finaali ratkesi lopulta siihen, että me halusimme enemmän tätä mestaruutta, Talvitie arveli.

–  Alkupelit olivat aika vaikeat, kun tuli tappioita, mutta tosi hienosti nostimme sitten joukkueena peliämme.

Käänne tapahtui Kanada-ottelussa.

–  Se oli meille se kääntävä peli. Todistimme, että joukkueesta löytyy enemmän kuin alkusarjassa oli nähty. Relasimme vähän pelaamista ja lopputurnauksen pelasimme sitten itseluottamuksella kuten osaamme, Talvitie jatkoi.

Finaalissa nuoret Leijonat pelasivat rohkeasti, mutta passivoituivat hieman 2–0-johtoasemassa. Yhdysvallat hyödynsi tilanteessa merkkausvirheet ja nousi tasoihin.

–  Aloimme miettiä liikaa, tuleeko kaveri takaa vai ei. Pelasimme tilanteessa vähän varovaisesta, ja vastustaja pääsi tekopaikkoihin, Talvitie kertasi finaalia.

–  Hyvin me siitäkin lopulta nousimme ja otimme voiton.

Talvitie johti joukkuetta väkevästi, kun hän teki seitsemässä ottelussa neljä maalia ja syötti kolme. Finaali jäi häneltä kesken, kun polvi petti alta.

–  En tiedä vielä, mitä tapahtui. Polvi antoi vähän periksi. Pitää käydä kuvauksissa, maailmanmestareiden kapteeni totesi.