Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Kansan Tahto ir­ti­sa­noi toi­mi­tus­joh­ta­jan­sa

Oulussa ilmestyvä vasemmistoliiton Kansan Tahto on vapauttanut toimitusjohtaja Elsi Suomelan tehtävistään.

Oulu

Oulussa ilmestyvä vasemmistoliiton Kansan Tahto on vapauttanut toimitusjohtaja Elsi Suomelan tehtävistään. Lehden hallitus on nimennyt väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi huhtikuun alusta alkaen hallituksen puheenjohtajan, Pohjois-Pohjanmaan vasemmiston toiminnanjohtaja Harri Ylösen. Ylönen hoitaa toimitusjohtajan tehtäviä oman toimensa ohella toistaiseksi.

Sairaslomalla viime ajat ollut Suomela kertoo, että asiasta sovittiin yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa viikko sitten maanantaina. Suomelan mukaan lehden talous on ollut viime vuonna vahvasti tappiollinen. Toimitusjohtajan irtisanominen on yksi keino säästää kuluja ja keventää organisaatiota.

Suomelan mukaan hallinnon keventämiseksi on monia keinoja. "Me tehtiin nyt tämmöinen ratkaisu", Suomela kertoo.

Ylösen mukaan toimitusjohtajan paikkaa ei laiteta hakuun, vaan loppukuusta kokoustava yhtiökokous joutuu miettimään muita vaihtoehtoja. Ylösen mukaan on mahdollista, että toimitusjohtajan ja päätoimittajan toimet yhdistetään.

Toinen vaihtoehto voisi Ylösen mukaan olla, että lehden hallituksen puheenjohtaja toimisi myös toimitusjohtajana.

Eläkejärjestelyjen piiriin tullut Suomela ehti olla Kansan Tahdon palveluksessa 39 vuotta. Viimeiset 9 vuotta hän oli toimitusjohtajana, sitä ennen muun muassa talouspäällikkönä.

Vt. päätoimittaja Tuomas Talvilan mukaan toimitusjohtajaratkaisu ei vaikuta mitenkään toimituksen työskentelyyn. Lehden päätoimittaja Eero Matero on osa-aikaeläkkeellä.

Kansan Tahdon yhtiökokous pidetään 25. huhtikuuta. 97-vuotias Kansan Tahto ilmestyy kolme kertaa viikossa sekä perjantaisin yhdessä Viikkolehden kanssa. Lehden levikki on noin 6 000 kappaletta. Lehden pääomistajia ovat pohjoissuomalaiset työväenyhdistykset.