Kan­sal­lis­oop­pe­ran ja -ba­le­tin Kul­ler­vo vi­deo­pal­ve­lus­sa kii­ras­tors­tai­na ja Ka­le­va­lan­maa pää­siäis­maa­nan­tai­na

Kansallisoopperan ja -baletin Stage24-videopalvelussa julkaistaan viikoittain suosittuja oopperoita ja baletteja.

Kullervossa soi Jean Sibeliuksen musiikki. Koreografia ja ohjaus on Tero Saarisen.
Kullervossa soi Jean Sibeliuksen musiikki. Koreografia ja ohjaus on Tero Saarisen.
Kuva: Sakari Viika

Kansallisoopperan ja -baletin Stage24-videopalvelussa julkaistaan viikoittain suosittuja oopperoita ja baletteja. Kiirastorstaina sieltä on katsottavissa Kullervo ja pääsiäismaanantaina Kalevalanmaa.

Kullervossa soi Jean Sibeliuksen musiikki. Koreografia ja ohjaus on Tero Saarisen.

Laulusolistina Kullervoa esittää Jaakko Kortekangas ja Kullervon sisarta Johanna Rusanen. Kullervona tanssii Samuli Poutanen, Kimmona David Scarantino ja Kullervon sisarena Terhi Räsänen.

Ennen esitystä lähetettävässä keskustelussa sopraano Johanna Rusanen ja koreografi Tero Saarinen kertovat Kullervon lisäksi arjestaan muuttuneessa tilanteessa. Keskustelu alkaa Stage24:lla kiirastorstaina 9.4. kello 18.30 ja Kullervo tulee katsottavaksi kello 19.

Kalevanlanmaa on spektaakkeli

Pääsiäismaanantaina 13.4. Stage24-videopalveluun tulee katsottavaksi Kalevalanmaa, spektaakkeli suomalaisuudesta ja sisusta. Kansallisbaletin edellinen taiteellinen johtaja Kenneth Greve sukelsi eri taidemuotoja yhdistävässä teoksessa syvälle suomalaisuuden ytimeen.

Suomen historian ikonisissa hetkissä balettispektaakkelissa soivat tutut musiikkimuistot yli genrerajojen. Tanssijoiden kanssa näyttämölle nousevat harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen ja kansanmusiikkiyhtye Värttinä. Mukana on myös Kansallisoopperan kuoro ja suuri orkesteri.

Säveltäjä Tuomas Kantelinen ja koreografi Kenneth Greve kävivät läpi kymmeniä erilaisia ehdotuksia teoksen musiikiksi, joka muodostaa samanlaisen monipuolisen kokonaisuuden kuin Kalevalanmaan tarinakin.

Teos sai kantaesityksenä Suomi 100 -juhlavuonna. Kalevalanmaan kaikkiaan 26 esitystä kävi oopperatalossa katsomassa yli 30 000 katsojaa. Stage24-lähetys alkaa 13.4. kello 19.