Kansa on pu­hu­nut: Oulun viih­tyi­sin patio löytyy Kel­tai­ses­ta Aitasta

Kaleva kysyi lukijoiltaan, mikä on Oulun viihtyisin patio. Äänestyksen voittajan asiakkaille maistuvat kesädrinkit ja sangria.

Oululaisten suosikkipatio on Torinrannan Keltaisessa Aitassa.
Oululaisten suosikkipatio on Torinrannan Keltaisessa Aitassa.
Kuva: Keltainen Aitta

Kaleva kysyi lukijoiltaan, mikä on Oulun viihtyisin patio. Vastauksista ilmeni yksi selvä suosikki ylitse muiden: Lukijoiden mielestä Bar Cafe Keltaisesta Aitasta löytyy kaupungin paras patio.

Äänestyksen voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä kauppatorilla sijaitseva Keltainen Aitta keräsi yli kaksinkertaisen määrän ääniä toiseksi tulleeseen Jumpru Pubiin verrattuna. Äänestyksen kolmanneksi sijoittui Kauppatorin Kahvilamakasiini. Yhteensä ääniä annettiin yli 2 000 kappaletta.

Keltaisen Aitan pation ylivertaisuutta lukijat perustelivat muun muassa sijainnilla, palvelun tasolla ja asiakaspaikkojen määrällä.

"Keskellä toria, aurinko paistaa mukavasti ja ihmisiä pyörii ympärillä. Ja ensimmäinen patio, jossa olen Oulussa käynyt", kehui nimimerkillä Kukke äänestänyt lukija.

"Keltaisen patiolla on aito terassitunnelma. Jos ihmiset miettivät terassille lähtöä, niin ensimmäisenä tulee aina mieleen "keltaselle". Keltaisen Aitan suuri ja hyvin hoidettu terassi houkuttelee ihmiset nauttimaan hyvästä palvelusta, hyvästä musiikista ja kauniista kesäilmasta. Keltanen on yksinkertaisesti nro.1!", suitsutti nimimerkki O-P.

Aurinko paistaa oululaisten olohuoneeseen

Yksi monista syistä Keltaisen Aitan suosioon on aamusta yömyöhään paistava aurinko, kertoo yrittäjä Samir Ikni.

– Patiomme ovat keskeisellä alueella. Torihan mielletään aika paljon Oulun olohuoneeksi kesällä, ja kyllä se on näkynyt, vaikka kelit eivät ole suosineet.

Ikni mainitsee myös valikoiman laajuuden ja kesäisin järjestettävät tapahtumat ravintolan valttikorteiksi. Yrittäjän mukaan Keltaisen Aitan asiakaskunnan ikäjakauma ulottuu päivisin laidasta laitaan, mutta iltaa kohden patiolle kokoontuu yleensä nuorempia, noin 18–35-vuotiaita asiakkaita.

Miedot juomat ovat Iknin mukaan kestosuosikkeja asiakkaiden keskuudessa. Kuluvana kesänä tilausta on löytynyt myös uusille tuotteille.

– Tänä vuonna meillä on ollut uutuuksina kesädrinkkejä ja sangria-kannuja, jotka ovat menneet hyvin kaupaksi.

Heinäkuu on perinteisesti Keltaisen Aitan vuoden kiireisintä aikaa. Suurimmat asiakasmäärät painottuvat viikonlopuille, mutta hyvä sää houkuttelee patioasiakkaita myös arkisin.

– Jos on hyvä keli vaikka maanantaina, niin meno saattaa olla kuin viikonloppuisin, Ikni sanoo.