Kanada World Cup -mes­ta­rik­si viime hetken maa­leil­la

Jääkiekon World Cupissa Kanada otti mestaruuden dramaattisen toisen finaalin jälkeen.

Jääkiekon World Cupissa Kanada otti mestaruuden dramaattisen toisen finaalin jälkeen. Isännät näyttivät jo häviävän Torontossa pelatun ottelun Euroopan yhdistelmäjoukkueelle, mutta Kanada punnersi aivan päätöshetkillä kaksi osumaa ja voitti 2-1.

Kanadan sankarit olivat maalintekijät Patrice Bergeron ja Brad Marchand. Edellinen värkkäsi tasoitusmaalin ajassa 57.07. Voittomaali puolestaan upposi verkkoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää 44 sekuntia.

Kanadan voitontahdosta kertoo, että Machandin ratkaisuosuma syntyi vieläpä alivoimalla eli oman joukkueen jäähyn aikana. Bergeron teki oman maalinsa ylivoimalla.

Syöttöpisteet Bergeronin maalista kuittasivat Brent Burns ja Sidney Crosby, kun taas voittomaalin syöttivät Jonathan Toews ja Alex Pietrangelo.

Euroopan joukkueen johtomaalin teki kookas slovakkipuolustaja Zdeno Chara avauserän seitsemännellä minuutilla. Osuman syöttivät Charan maanmies Andrej Sekera ja tanskalainen Frans Nielsen.

Veskarit vedossa

Loppuottelun parhaisiin pelaajiin lukeutui ensiarvioiden mukaan Euroopan maalivahti Jaroslav Halak. Hyvä oli myös vastapäädyssä nähty Carey Price, joka muun muassa torjui peräperää kaksi läpiajoa.

Kanada oli voittanut turnauksen ensimmäisen finaalin maalein 3-1.

World Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi nimettiin turnauksen lopuksi Kanadan Sidney Crosby.

Finaalitappiostaan huolimatta Euroopan yhdistelmäjoukkue oli World Cupin myönteisin yllättäjä. Huimaa vauhtia esitti myös Pohjois-Amerikan nuori yhdistelmäjoukkue, vaikka sen tie tyssäsikin alkulohkoon.

Alkulohkoon pysähtyi myös vaatimattomasti pelanneen Suomen joukkueen turnaus. Suomi sai aikaan World Cupissa vain yhden maalin.