Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kaleva ostaa Lapin Kansan ja Alman kau­pun­ki­leh­tiä Poh­jois-Suo­mes­ta

Kaupassa vaihtavat omistajaa Lapin Kansan lisäksi kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi sekä Alma Manu Oy:n jakeluliiketoiminta Lapin alueella.

-

Kaleva ostaa Alma Median lehti- ja jakeluliiketoiminnan Lapista.

Kaupassa vaihtavat omistajaa Lapin Kansan lisäksi kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi sekä Alma Manu Oy:n jakeluliiketoiminta Lapin alueella.

Liiketoiminta siirtyy Alma Medialta Kalevalle huhtikuun 2018 alusta. Yhtiöt julkistivat kaupan maanantaiaamuna.

Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo, että kauppa on luonnollinen strateginen liike mediakentässä. Alma keskittyy omiin ydinalueisiinsa ja Kaleva Pohjois-Suomeen.

– Kyllä tämä vahvistaa meidän pohjoissuomalaisuuttamme. Pystymme tarjoamaan pohjoissuomalaisille kuluttajille erittäin laadukasta pohjoisen sisältöä ja myös pohjoisen yritysasiakkaille pystytään tarjoamaan laajempaa palvelua, Laakkonen sanoo.

– Liiketoiminnallisesti me saamme toimintojen ympärille täydellisen kokonaisuuden, jossa painaminen, jakelu ja lehden kustantaminen ovat omissa käsissä. Se antaa meille liiketaloudellisesti hyvät toimintaedellytykset, Laakkonen sanoo.

Viime syksynä Kaleva osti Almalta kolme lehteä: Raahen Seudun, Raahelaisen ja Pyhäjokiseudun.

Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtajan Kari Juutilaisen mukaan Kaleva on entuudestaan vahva mediatoimija Pohjois-Suomessa, ja näin myös luontevin uusi kustantaja Lapin lehdille.

Henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä. Lehtiliiketoiminnassa henkilöstövahvuus on 68 ja jakelussa 88 henkilöä.

Myytävän liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2017 oli 18,7 miljoonaa euroa. Yhtiöt eivät julkista kauppasummaa.

Lapin Kansa ilmestyy kuudesti viikossa. Rovaniemellä ilmestyvä Uusi Rovaniemi ja Meri-Lapissa ilmestyvä Lounais-Lappi ovat kumpikin kaksi kertaa viikossa ilmestyviä kaupunkilehtiä.

Alma Manu Oy:llä on varhaisjakeluverkosto Lapin suurimmissa taajamissa. Sanomalehtien lisäksi jakelussa on myös kaupunkilehtiä, mainosliitteitä, kirjeitä ja aikakauslehtiä.