Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Kaleva or­ga­ni­soi toi­min­to­jaan uu­del­leen ja aloit­taa yt-neu­vot­te­lut

Yhtiö osti hiljattain Alma Medialta Lapin lehtiliiketoiminnat, ja nyt yhtiö ryhtyy rakentamaan Pohjois-Suomeen monipuolista ja kannattavaa medialiiketoimintaa, joka vastaa entistä paremmin mediakulutuksen ja yritysasiakkaiden toimintaympäristön muutoksiin.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kaleva aloittaa medialiiketoimintojensa uudelleenorganisoinnin. Yhtiö osti hiljattain Alma Medialta Lapin lehtiliiketoiminnat, ja nyt yhtiö ryhtyy rakentamaan Pohjois-Suomeen monipuolista ja kannattavaa medialiiketoimintaa, joka vastaa entistä paremmin mediakulutuksen ja yritysasiakkaiden toimintaympäristön muutoksiin.

Osana uuden kokonaisuuden rakentamista Kaleva Mediat -liiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan organisoimiseksi uudelleen.

Yt-neuvottelujen aloittaminen osana uudistuksia on Kaleva-konsernin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan välttämätöntä, jotta yhtiön elinkelpoisuus ja kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan turvata. Tehostamisen tarve syntyy medialiiketoiminnan heikentyneestä taloustilanteesta ja tuloskehityksestä. Laakkonen sanoo, että kasvava digitaalinen liiketoiminta ei vielä ole pystynyt korvaamaan menetettyjä tuloja. Myös konsernin kasvu edellyttää Laakkosen mukaan toimintojen tehostamista.

Toteutuessaan suunnitellut uudelleenorganisointitoimet voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen. Yt-neuvotteluissa haetaan ratkaisuja töiden uudelleenorganisoimisella ja tehtävämuutoksilla. Lisäksi neuvotteluissa etsitään muita mahdollisia säästötoimia. Kokonaisuudessaan tavoiteltu säästö on 1,5 miljoonaa euroa.

Kaleva Mediat -liiketoimintaan kuuluvat julkaisut ovat Kaleva, Kale!, Forum24, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi sekä niiden digitaaliset kanavat ja palvelut.